Православните храмове в Бургас ще се използват като част от

...
</TD
>Православните храмове в Бургас ще се използват като част от
Коментари Харесай

Православните храмове в Бургас ще са част от учебния процес в новия филиал на СУ

Православните храмове в Бургас ще се употребяват като част от образователния развой в новия филиал на Софийския университет " Свети Климент Охридски ". Това сподели пред публицисти кметът на града, съобщи кореспондент на " Фокус ". Създаването на новото образователно звено в Бургас беше утвърдено от Министерския съвет в сряда. 

" Това е една извънредно значима и добра вест - за първи път Софийският университет открива собствен филиал и това ще се случи тук. Първите специалности, които са утвърдени с образователен проект, са " Музикално и танцово изкуство "  и " Религия и теология ". Благодаря на представителите на Бургаското духовенство, които предоставиха цялата база - всички православни храмове в града, които ще се употребяват за образователния развой. Следвашата седмица ще имаме среща с управлението на университета. Аз съм уверен, че ще намерим най-подходящия вид за това по какъв начин да протичат процесите на образование ", уточни.

Агатополският епископ Иеротей добави, че по направление " Религия и теология " ще има както бакалавърски, по този начин и магистърски стратегии. 

" Може би ще има и някои профилирани специалности като " църковен мениджмънт ", " църковна археология " и други. Втората е относително нова. Тя учи както старозаветната археология на библейските земи, по този начин и тази на нашите през Античността, Средновековието и така нататък ", поясни Иеротей. 

Той обърна внимание на това, че в региона има нужда от такова обучение, защото тук-там в реалност няма задоволително свещеници - в региона на Малко Търново, на Айтос и на Средец. 

" Наистина градът има потребност от духовна култура и разкриване на нови специалности. Нека младежите да приключват висше обучение в родната си страна, тъй като те са бъдещето ", добави отец Севастиян, архиерейски наместник на бургаската духовна околия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР