Правната комисия към пловдивския общински съвет е поискала допълнителна информация

...
</TD
>Правната комисия към пловдивския общински съвет е поискала допълнителна информация
Коментари Харесай

Колко ще струва преместването на Альоша?

Правната комисия към пловдивския общински съвет е поискала спомагателна информация какъв брой ще коства преместването на паметника Альоша, както и какъв брой ще коства провеждането на референдум. Това заяви за Plovdiv24.bg ръководителят на комисията.

Припомняме, че във връзка с паметника Альоша има две оферти - едното е на ДСБ (част от обединението ПП-ДБ), за преместването на монумента до края на 2024 година Групата на Има Такъв Народ пък желае да се организира локален референдум с въпрос: " Да бъде ли осъществено преместването на " Паметника на Съветската Армия, по-известен като Альоша, издигащ се на върха на хълма Бунарджик ", с вероятни отговори " да " и " не ". 

Правната комисия е решила да се изиска мнение от отрасловия заместник-кмет по строителство инж. Тошо Пашов дали инженерно и механически е допустимо преместването, какви действия и каква техника е нужна. Вицекметът по финанси и бюджет Женя Петкова ще би трябвало да показа калкулации какви пари ще са нужни. 

Най-вероятно тематиката Альоша няма да се разисква на идната сесия на пловдивския общински съвет на 17 януари. Все отново на председателски съвет ще се реши дали предложенията да бъдат включени в дневния ред, даже администрацията да не успее да приготви желаните мнения.

счита, че тематиката има потребност от необятен публичен спор какво да се случи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР