Поздравления за Таню Киряков, и за Станка, и за всички

...
</TD
>Поздравления за Таню Киряков, и за Станка, и за всички
Коментари Харесай

Легендарен пловдивчанин за получения Почетен знак от Радев: Това е едно признание за нас

Поздравления за Таню Киряков, и за Станка, и за всички тези, които бяха отличени юбиляри, тъй като по-скоро награждаването беше в такава посока. Но е хубаво и да благодарим за поддръжката, по тази причина, че не са забравени хората, които са дали толкоз доста за България, по този начин, че това е едно самопризнание за нас. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " именития състезател във връзка това, че го удостои с Почетен знак на президента.

Същото самопризнание от получиха и олимпийските и международни първенци Таню Киряков, Румяна Нейкова и Станка Златева по случай навършването на кръгли годишнини.

В момента Йовчев работи с деца и съгласно него е по-трудно да се възпитава това предпочитание за победа у младите, и то в днешно време. 

" Сега, то е несравнимо. Ние се опитваме да разбираме младежта, само че има доста разнообразни ползи, има доста информация, доста разпръскване през днешния ден. Едно време беше малко по-лесно, споделят ти гимнастика, лека атлетика, влизаш в залата, качваш се на автобуса, прибираш се, нямаше похищение на вниманието. Сега са доста разсеяни, доста бързо губят интерес към едно нещо, стартират с друго, вършат по 3-4 спорта. 

Съгласен съм, че би трябвало поддръжка, че би трябвало тенденция, но 3-4 спорта, най-после не знаеш тъкмо какво правиш. И кардинално, аз съм на мнение, че децата би трябвало да спортуват, не споделям, че е неприятно по 3-4 спорта, децата сигурно би трябвало да минат през един главен спорт - плуване, лека атлетика и гимнастика, тъй като тя развива качества в доста ранна детска възраст. Гимнастиката е всеобщо развиване на тялото, има съгласуваност, мощ, еластичност. Всички тези качества, които доста по-отрано можеш да ги разработиш и да ти бъдат в помощ, в който и различен спорт да искаш по-късно да се развиваш. Държа, че всяко едно дете би трябвало да мине през гимнастиката, тъй като виждам какво дава тя и какъв брой по-лесно адаптивни са за идващ спорт, в случай че си изберат ".

приказва и за републиканско състезание по спортна гимнастика при най-малките, което стартира на 27 юни.

" Сега би трябвало да ви кажа, че е похвално да видя едни дребни деца в най-малката детска възраст. Просто бях учуден. Ще кажа съответно, имам предвид детската момичешка възраст, в случай че мога по този начин да кажа на “Левски-Спартак ". Едни неповторими деца, които и освен, те се отличаваха особено на греда, от всички останали, които вършат усещане. Но аз съм очарован от всички деца, тъй като първо съчетанията са им дълги, аз не имах вяра, че когато направихме тази детска възраст да бъде състезателна, и те имат едни наложителни съчетания, те ще могат да ги научат наизуст, да ги запомнят, а какво остава да ги изпълнят по най-хубавия вероятен метод. 

Наистина съм очарован от най-малката възраст. Впоследствие огромната гимнастика, тя ми е ясна, само че не срещаме постоянно едни дребни деца на 5-6 годинки, които запомнят съчетания с някаква компликация и ги извършват неповторимо. Това е нещо, което мен ме е впечатлило от в този момент провеждащото се държавно персонално отборно състезание, което е по този начин казано републиканското състезание ".

счита, че и в бъдеще ще имаме огромни триумфи в спортната гимнастика. Това става ясно и от резултатите, които реализираха нашите състезатели на Световната купа във Варна. 

" Благодарим за поддръжката и семейството на града, на общината, на всички тези, които бяха съпричастни да се случи това домакинство, тъй като се представихме доста добре и имаме златен орден на земна гимнастика, имаме сребърен орден на успоредка, имаме на висилка сребърен орден. Така че нали, в този момент демонстрираме резултати, които са в резултат на дълготраен труд на треньорите в годините обратно. 

Седмица по-късно Еди Пенев стана златен медалист на земна гимнастика на Световната купа в Хърватска, което не е инцидентно. И надлежно на европейското състезание, което беше преди 2 месеца, завоювахме три квоти, които са към този момент на квалификационен принцип. 

Да отидеш на международно състезание, не е като преди, просто да заявиш присъединяване и да заминеш, в този момент би трябвало да минеш квалификации, да се класираш за международно състезание и към този момент оттова се взимат квоти за Олимпиадата. Тоест, октомври месец е значим месец, тъй като тези две момчета и едно момиче, които са извоювали квалификации да отидат на международно състезание, чакаме да имаме най-малко, най-малко споделям една мъжка и една женска квота, които да са за Олимпийските игри в Париж 2024 година ".

Ива Дойчинова
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР