Повишава се заболеваемостта от грип и ОРЗ в Пловдив и

...
</TD
>Повишава се заболеваемостта от грип и ОРЗ в Пловдив и
Коментари Харесай

РУО Пловдив решава дали ще бъде прекъснат изцяло учебният процес, или ще се учи онлайн

Повишава се заболеваемостта от грип и ОРЗ в Пловдив и региона към днешна дата, заяви за Plovdiv24.bg доктор, шеф на РЗИ. Цифрите демонстрират 228 заболели на 10 000 души население, спрямо предходната седмица, когато болните бяха 206 на 10 000 души.

" Мерките са такива, каквито са в заповедта. Продължаваме да следим процеса и дали се съблюдава заповедта, не престават и проверките в детски градини и учебни заведения. Днес след обяд се чакат новите данни от учебните заведения ", сподели доктор Димчева.

Тя изясни, че към този момент няма решение за грипна почивка, защото цифрите не са притеснителни. Всеки ден РУО съобщава в РЗИ броят на отсъстващите ученици по образователни заведения. И според от развитието на процеса ще се реши дали ще усилят, или облекчат мерките. РУО пък ще взема решение дали ще бъде пресечен напълно образователният развой, или ще се учи онлайн. 

От данните досега усещане прави Брезовска община, където броят на отсъстващите възпитаници е по-голям. Но там отсъстват най-вече възпитаници от огромните класове, до момента в който дребните възпитаници са налични, разясни доктор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР