Посланикът на Китайската народна република /КНР/ Н. Пр. Дун Сяодзюн

...
</TD
>Посланикът на Китайската народна република /КНР/ Н. Пр. Дун Сяодзюн
Коментари Харесай

Посланикът на Китай е на посещение в Русе

Посланикът на Китайската национална република /КНР/ Н. Пр. Дун Сяодзюн е на публично посещаване в Русе. В рамките на двудневната си аудиенция той ще организира срещи с представители на държавната и локална власт, бизнеса, академичната общественост и междинното обучение. Това оповестиха от Областна администрация - Русе.

По-рано през днешния ден първият посланик на КНР в България бе посрещнат от регионалния шеф Данаил Ковачев и неговия заместител Георги Георгиев. На срещата в Областната администрация следва да бъдат разисквани опциите за развиване на двустранните връзки на районно равнище. Акцент в диалозите ще бъде подложен върху насърчаването на съдействието в областта на стопанската система, културата и туризма. Припомняме, че по данни на Националния статистически институт за първите 8 месеца на тази година износът от България към КНР се е нараснал с малко над 45% по отношение на същия интервал през 2022-а. От началото на януари до края на август 2023 година на 1.2 милиарда лева. 

Н. Пр. Дун Сяодзюн е придружаван от началника на отдела по обучение към задачата на КНР в Република България Ян Тиен и от Ма Ци, която е старши специалист в отдел " Политика “.

Програмата на визитата на посланика бе готова взаимно от Посолството на КНР и Областна администрация – Русе. Н. Пр. Дун Сяодзюн е на първо публично посещаване в Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР