Понятието “лично пространство е на път да изчезне, поради появата

...
</TD
>Понятието “лично пространство е на път да изчезне, поради появата
Коментари Харесай

Иво Христов: Всеки от нас трябва да се чувства под погледа на Биг брадър

Понятието “лично пространство " е на път да изчезне, заради появяването на шпионски софтуери, които към този момент не костват скъпо и циркулират, копират се елементарно, минават от ръцете на страната в частни ръце, така че с тях може да злоупотреби всеки. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " евродепутатът Иво Христов, който е член на член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите във връзка злоупотребите с шпионския програмен продукт " Пегас “, които бяха разисквани от евродепутатите в Страсбург.

" Разликата сред диктатурите и демокрацията ще става все по-условна, тъй като природата на властимащия в двата режима е една и съща - това е човешката природа, която постоянно е изкушена да злоупотреби, да научи непознатите секрети, да шантажира, да притисне, това са неща, които съществуват откак свят светува. И това оръжие към този момент е в ръцете на съвсем всеки жител, скоро то ще коства нищо, и в този момент към този момент е налично ", посочи Христов.

По думите му всеки би трябвало да обърне внимание на този проблем и да внимава, защото атаката може да се реализира единствено с едно несъстояло се телефонно позвъняване: " В този смисъл, към този момент всеки от нас би трябвало да се усеща под погледа на “Биг брат ".

Той обърна внимание, че все още най-сериозни нарушавания са регистрирани в Полша, само че такива има и в Унгария, Испания и Кипър, Гърция.

Иво Христов означи, че са били отправени рекомендации към Комисията и към Съвета: " Препоръките са свързани със стягане на режима на лицензиране на този вид програмен продукт, които показват също по този начин ред злоупотреби при износ на шпионски програмен продукт от европейски страни към репресивни режими отвън Съюза. Набелязани са и ред други ограничения, които са прекомерно механически, с цел да бъдат обяснени тук, само че по този начин или другояче, моето терзание остава, защото законодателството постоянно се движи след технологиите и това, което към този момент е допустимо и това, което ние третираме сега законодателно е може би за последващо потомство програмен продукт ", разяснява още евродепутатът.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР