Полицията има ресурс за бърза реакция чрез насочването и съсредоточаването

...
</TD
>Полицията има ресурс за бърза реакция чрез насочването и съсредоточаването
Коментари Харесай

Сериозни мерки в Пловдив! Полицията започва ежедневен контрол на пътя

Полицията има запас за бърза реакция посредством насочването и съсредоточаването в един съответен участък  на полицейски сили и механически средства за надзор, когато този сектор се разпознава като рисков. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус “ основен контрольор Йордан Милушев, шеф на бранш " Пътна полиция " към ОДМВР – Пловдив. За трайно дисциплиниране на водачите започваме използването на метод, при който контрола да бъде всекидневен, непрекъснат, във всички елементи на денонощието, да се обгръщат огромни територии и направления, както по уличната мрежа на обитаемоте места, по този начин и по пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа, добави Милушев.

В тази връзка по предписание на Министъра на вътрешните работи от месец август се извършват редица конкретни мерки за преодоляване на пътнотранспортната обстановка.

В контрола се включва целият еднообразен състав с пълномощия по ЗДвП, а освен този от звената Пътна полиция

Налага се и линейният надзор като способ за влияние и надзор над участниците в придвижването. Завишен е контролът над водачите на товарни коли.

Специално внимание се отделя на дребните обитаеми места за ръководство от неправоспособни лица, като с изключение на явния надзор, чиновници от  звената престъпна полиция реализират наблюдаване над лица, за които има данни, че ръководят без да имат това право, или след приложимост на алкохол или наркотични субстанции

Активизирана е работата по формираните до съдебни производства за бързото им привършване. На локалните средства за всеобщо осведомление непрестанно се подава настояща информация за пътната конюнктура и реализираната контрола активност. Завишен е контролът от управителния състав, освен непосредствения, само че и посредством потребление на инсталираните за задачата в служебните коли видеокамери и устройства за следене.

Всички тези ограничения се извършват в цялостен размер от органите на полицията, само че още един път желая да подчертая, че в идеята понижаване на пътния травматизъм следва всички органи, организации и институции да дадат своя значителен принос. Само тогава резултатите ще бъдат обезпечени.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР