Политическа партия ГЕРБ в Бургас е сезирала Министерски съвет за

...
</TD
>Политическа партия ГЕРБ в Бургас е сезирала Министерски съвет за
Коментари Харесай

Общински съветници скочиха на областния управител на Бургас

Политическа партия ГЕРБ в Бургас е сезирала Министерски съвет за продажбата на държавна земя в кв. " Сарафово “. Предвижда се върху терена, който се намира на ул. Буревестник “ и е с повърхност 5599 кв./м, да бъдат построени жилищни здания, оповестяват от там.

Както Burgas24.bg заяви, по-рано през днешния ден регионалният шеф Пламен Янев заяви, че незабавна инспекция е посочила, че досега не е имало искане от страна на Община Бургас теренът да й бъде предоставян за създаване на парк или детска площадка. " Ако Община Бургас има визия за използването на имота в интерес на обществото, Областна администрация е подготвена да спомага по съответния законов ред “, разяснява Янев.

За да обясни на място обстановката и да избегне дезинформация по тематиката, Областна администрация провежда среща още довечера от 18:00 часа в Читалище " Ангел Димитров 1929 " в " Сарафово “.   

" Със своя заповед регионалният шеф на област Бургас Пламен Янев е оповестил търг с очевидно наддаване, който би трябвало да се организира на 8 март 2024 година  В същото време обаче жителите на квартала упорстват земята да бъде непокътната. Чрез кметския наместник в " Сарафово “ те са поискали теренът да бъде трансфериран. По всичко проличава, че тази молба на локалните хора не е взета под внимание от регионалния шеф “, споделят от ГЕРБ.

" Зачерквайки публичните ползи и незачитайки потребностите на жителите на квартала, Пламен Янев еднолично, без авансово публично допитване, е подхванал дейности като частен притежател на държавни земи, а не като общественик, който брани държавната благосъстоятелност “, показват от ГЕРБ-Бургас.

Всички депутати от бургаски район са сезирани за случая. Преди време доста от народните представители спомагаха да бъде обезпечено финансиране за строителството на нов корпус към Основно учебно заведение " Христо Ботев “ и за създаване на детската градина в " Сарафово “. Бургаските депутати са наясно с проблемите там и множеството от тях са единомислещи, че дребното останали терени в разрастващия се квартал би трябвало да се употребяват в интерес на обществото – за просветителна и културна инфраструктура, зелени площи за спорт и отдих, детски площадки за игра и така нататък

Тъй като няма нито едно искане от Областния шеф с предложение за застраховане на каквито и да е обществени потребности на държавни терени – каквато е главната функционалност на тази държавна служба – общинските съветници от ГЕРБ в Бургас, посредством Общината, внасят искане в Министерски съвет за взимане на решение за прекачване в интерес на Община Бургас на държавни терени. Спешните дейности са поради притеснителните решения на регионалния шеф и с цел да се подсигурява, че терените ще останат в интерес на жителите и няма да бъдат продадени от Областния шеф на Бургас. 

" Всички досегашни регионални шефове са се водели от публичния интерес при ръководство на държавната благосъстоятелност. Твърденията на Пламен Янев, че продава златни държавни земи поради предназначението на терена в Общ устройствен план за " Курортни действия “, е манипулативно, защото смяната на предназначението на парцела става по самодейност точно на притежателя на парцела, в тази ситуация страната в лицето на регионалния шеф. Вместо да направи това в отбрана на безспорните потребности на кв. Сарафово, Пламен Янев го афишира за продажба, което е неприемливо за функционалността на длъжността, която заема “, смятат съветниците.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР