Похитителят е примитивна личност, първичното надделява над моралните принципи и

...
</TD
>Похитителят е примитивна личност, първичното надделява над моралните принципи и
Коментари Харесай

Психолог за заложническата криза: Похитителят е примитивна личност, първичното надделява над моралните принципи

Похитителят е примитивна персона, първичното надвива над моралните правила и обществените правила. Такъв човек по-лесно може да направи нападателна постъпка, вместо да позволи случая по рационален метод. Това сподели в ефира на NOVA престъпният психолог Емил Пенов за заложническата рецесия в Благоевградско.

Той дефинира случая като сериозна заложническа рецесия. ``Това си е битов случай, в който опциите на правоохранителните органи и психолози са задоволително добре отработени. Свършили са си добре работата - въпросът има добър край. По принцип се приема, че постоянно е заплашен живота на заложниците, когато има отвличане. В случая мъжът се е снабдил с оръжие и е ранил един човек. При множеството такива проблеми индивидът борави с нелегално оръжие. Може би не е желал да се случи прострелването, по този начин нещата са се усложнили ", уточни той. 

По думите му взимане на заложници за избрани финансови претенции са типични за плануваните отвличания. " С похитителя би трябвало да се откри дълготраен контакт и той да бъде воден интензивно. Разговорът би трябвало да се води тактически, да се завоюва доверието на субекта и да му докажеш, че ще му окажеш помощ, по-късно да му дадеш решение. Постепенно той ще стартира да отстъпва. Всяко странично въздействие може да го провокира. Решението на мъжа нощес е било подбудено от засегнато мощно нарцистично възприятие, завист. Важно е да се посочи, в случай че има психическа болест, каква е диагнозата ", счита Пенов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР