Под викове оставка“ в Пловдив направиха първа копка на пробива

...
</TD
>Под викове оставка“ в Пловдив направиха първа копка на пробива
Коментари Харесай

Казаха колко метра ще е широк пробивът при Водната палата

Под крясъци " оставка “ в Пловдив направиха първа копка на пробива при Водната палата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Проектът е финансиран посредством Оперативна програма " Региони в напредък “  2014-2020 година Новият транспортен възел ще бъде на две равнища за връзка на бул. " Цар Борис III Обединител “ и бул. " Марица юг “.

Представител на строителната компания " Иса 2000 " посочи, че цялата стойност на плана е 7 800 000 лв.. По искане на възложителя – община Пловдив, ще бъдат отстранени всички леви завои, придвижването във възела ще бъде единствено надясно и напряко. Запазват се всички велоалеи и останалите построени към този момент връзки. Съоръжението е необятно 40 метра - на две по 20 с работна фуга.

Вече е основана краткотрайна организация на придвижването, няма да се стопира придвижването на коли по бул. " Цар Борис III Обединител “,  за да не се затруднява пътния поток.

" За нас е чест да създадем първа копка на дълго чакания план на Пловдив “, сподели зам.- кметът. Той изясни, че концепцията за този пътен възел съществува още преди три години, още преди началото на мандата им. " Има хора, които не са съгласни, само че има и доста хора, които показват друго мнение “, сподели Райчев и още, че те се преценяват с болшинството, защото казусът на това кръстовище е дълготраен. " До първата копка се стига след решение на Общинския съвет и след необятно публично разискване “, добави Райчев.

" Дай Боже след година и половина да се поздравим с нов пътен възел, който ще разтовари придвижването в региона “, сподели още зам.-кметът по строителство.

, зам.-кмет по превоза, също взе думата, с цел да каже, че няма по какъв начин Пловдив, който е най-бързо развиващият се район, да е с инфраструктура от предишния век. Градът би трябвало да се приготви да поеме актуалният трафик. " Всеки ден тук влизат и излизат над 5 млн. транспортни средства. Няма по какъв начин да се подсигурява успокояване на трафика. Това стеснение, което се основава в този момент, ще бъде огромен позитив за жителите на Пловдив единствено след една година “, сподели   и добави, че общината има гаранцията на строителя да не се стопира придвижването по " Цар Борис III Обединител “ през нито един стадий от строителството.

На церемонията по първа копка бе поканен и Богдан Милчев, от Института по пътна сигурност, който увери протестиращите, че подвижността би трябвало да се трансформира във функционалност на сигурността и това е наклонността в целия свят. После Милчев съобщи, че съгласно него, през днешния ден в Пловдив се открива предизборната акция за кмет и че политическото опълчване не е в полза на хората.  

Милчев увери, че Институтът по пътна сигурност постоянно ще бъде коректив на всяка една изпълнителна власт. " Ние няма да се уморим да бъдем сериозни, в случай че има проблеми по време на построяването на възела и за придвижването по-късно. С общината ще продължим да осъществяваме надзор и надзор на всичко, което се прави и ще бъдем добър посредник на политическото опълчване ", сподели Богдан Милчев.

Гледайте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР