По случай Световния ден на околната среда студенти от 3

...
</TD
>По случай Световния ден на околната среда студенти от 3
Коментари Харесай

Студенти от ПУ Паисий Хилендарски отбелязаха специална седмица

По случай Световния ден на околната среда студенти от 3 курс в специалностите " Биология и химия " и " Биология и британски език " на Биологически факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", под управлението на гл. ас. доктор Славея Петрова и доктор Богдан Николов, организираха няколко начинания взаимно с Българско сдружение за отбрана на птиците, Басейнова дирекция Източнобеломорски регион и Община Пловдив на територията на Природна забележителност " Младежки рид ".

Освен обичано място за разходка и почивка измежду природата, тази предпазена територия в сърцето на града има извънредно значение за запазване на основни типове и съобщества, част от биоразнообразието в град Пловдив, подчертаха уредниците.

В същото време тя е подложена на интензивни антропогенни въздействия от друг темперамент, които отрицателно повлияват положението й. Студентите и представителите на посочените институции и Неправителствени организации дружно направиха разчистване на Младежкия рид от безсистемно изхвърлени боклуци, наблюдаване на предпазени типове птици, сказка и полемики за антропогенните закани за предпазената територията и биоразнообразието, както и за опциите за тяхното запазване.

Световният ден на околната среда се отбелязва на 5 юни и е най-мащабното събитие, отдадено на запазване на природата.

Целта е да се насочи публичното внимание към проблемите на околната среда и изключително към възходящото замърсяване и все по-бързо намаляващото биоразнообразие. Необходимо е да осъзнаем нашата персонална ангажираност и напъните, които би трябвало да се положат от всички нас за смяната към по-добро бъдеще, означиха студентите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР