По случай Деня на детето 1 юни Община Русе е

...
</TD
>По случай Деня на детето 1 юни Община Русе е
Коментари Харесай

Как Русе ще отбележи Деня на детето 

По случай Деня на детето 1 юни Община Русе е подготвила доста прояви за отбелязване на празника.

Забавленията за дребни и огромни стартират от 10:30 ч. на алеята пред хотел " Дунав “. Там общинските детски градини, представители на Държавната организация за протекция на детето, Сдружение " Рализ-Бализ “ и Сдружение " Дворецът на децата “ ще показват своите сръчности и умения в ателиета под наслов " Празник на детето “.

      От 11 ч. до Съдебната палата Общинският детски център за просвета и изкуство ще зарадва русенските деца с Общоградски празник " Пъстра въртележка “. Игри, музика, занимания, награди и доста усмивки чакат всички деца. В концертната стратегия ще се изявят Формация за съвременен балет " Мираж “, Детска вокална група " Слънце “, Фолклорен отбор " Русчуклийче “, Детско-юношески фолклорен отбор " Зорница “, Школата по салса " Ля росса “, Балетно студио " Арт денс класик “, " Клуб по спортни танци " Настроение “ и Студио за съвременен балет при ОбДЦКИ. Водещ на детския празник ще бъде артистът от Държавния куклен спектакъл Димитър Пишев.

      Пред Съдебната палата ще бъде ситуирана профилирана техника на полиция и пожарна, която може да бъде прегледана от най-малките и техните родители.

От 18 ч. в Парка на младежта ще има концерт на съставите на Общинския юношески дом. По време на събитието ще се разиграе и викторина, включваща въпроси от разнообразни области за деца, както и провокации - да кажат гатанки или стихотворения. В концертната стратегия ще се включат съставите на Общинския юношески дом Спортен клуб по ушу " Калагия ", Танцово студио " Импулс ", Мажоретен състав " Екстрийм ", Фолклорно танцово студио " Зора ", Студио за поп и джаз пеене " Икономов " и Вокална група " Приста ".

Държавна опера Русе ще показа балета " Ян Бибиян " от 17 ч. в Доходното здание. Спектакълът е по едноименния детски приказен разказ на Елин Пелин и е подобаващ както за деца, по този начин и за техните родители. Билети за балета могат да бъдат закупени на каса Опера.

Държавният куклен спектакъл също ще зарадва най-малките с безплатния за децата театър " Приказка за мечтатели ", който ще се състои в 11 ч. на 1 юни. Постановката е по Карел Чапек и текстове на Робер Ескарпи за фантазиите, които те карат да летиш, които те карат да изобретяваш и да създаваш нечувани и невиждани неща. Информация за наличните свободни места може да бъде получена на касата на Държавния куклен спектакъл.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР