По съкратената процедура приключи делото на Калинка Пеева, което е

...
</TD
>По съкратената процедура приключи делото на Калинка Пеева, което е
Коментари Харесай

Условна присъда за убита на пешеходна пътека в Пловдив жена

По съкратената процедура завърши делото на Калинка Пеева, което е упрекната, че e предизвикала гибелта на Маргарита Щипкова на пешеходна пътека в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Случаят е от юни 2022 година, когато при ръководство на лек автомобил " Опел Зафира “ Пеева нарушава разпоредбите за придвижване и удря старата дама, до момента в който тя е пресичала на пешеходна пътека. Пострадалата Маргарита е умряла ден по-късно.

Обвинението е приело, че гибелта е породена по несъобразителност. 

В мнението си прокурор Тилова изложи, че подсъдимата е оказала първа помощ на потърпевша и сама е подала сигнала към 112, което се приема за извънредно смекчаващо виновността събитие.

Според нея две години условно с четири години изпитател период би било изцяло задоволително наказване, както и отнемане от опцията й да кара за интервала на наказването.

Адвокатът на частните обвинители се солидаризира с държавното обвинение и показа, че за неговите клиенти е най-важно да бъде отнета книжката на Пеева. За тях тъкмо това наказване би й повлияло и посредством него ще се доближи до социална предварителна защита. Той пожела да се вземе книжката й за период от 4 години.

От своя страна отбраната показа опасенията си, че без кола Калинка няма по какъв начин да посещава своята работа, да устоя себе си и респективно да заплати разноските по делото. 

" Изказвам съболезнованията си към околните на умрялата и доста скърбя за случилото се. ", бяха последните думи на Пеева преди съда да се отдръпна на заседание.

Калинка Пеева бе наказана на две години отнемане от независимост условно, както й бе отнето правото да ръководи МПС в период от три години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР