По предложение на групата на ГЕРБ в Общински съвет –

...
</TD
>По предложение на групата на ГЕРБ в Общински съвет –
Коментари Харесай

По предложение на ГЕРБ отпадна нова такса за служебно паркиране в Пловдив

По предложение на групата на ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив, отпадна въвеждането на нова такса " длъжностен абонамент-разширен режим " за паркиране в града. Тя бе препоръчана от общината като част от обсъжданото на сесията през днешния ден приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив.

От трибуната на локалния парламент ръководителят на групата общински съветници от ГЕРБ аргументира предлагането си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани.

" В предлагането по точката от дневния ред се вкарва нова такса в " Зона за платено паркиране ", длъжностен абонамент – уголемен режим.

Предложените промени в таксите за паркиране вид " длъжностен абонамент " ще лишат голям брой жители от паркоместа към жилищата им. Само за още 40 лв. или 60 лв. в допълнение всяка компания, която все още е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на тъкмо избрани места в града /супер център, синя зона и т.н/, към този момент ще може да си ги резервира за 24 часа с помощта на така наречен " длъжностен абонамент в уголемен режим ". Това значи, че доста жители няма да има къде да паркират след работа.

В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на коли по местодомуване и по този начин значително оказват помощ за справяне с проблемите с паркирането, изключително в централната градска част, само че освен там ", аргументира се.

Предложението на ГЕРБ среща поддръжка на 36 общински съветници и по този начин новата такса " длъжностен абонамент-разширен режим " не бе призната.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР