По повод публикацията на Plovdiv24.bg за отправихме официално запитване до

...
</TD
>По повод публикацията на Plovdiv24.bg за отправихме официално запитване до
Коментари Харесай

Вонята над Пловдив - заради торова маса и постеля от слама

По мотив обявата на Plovdiv24.bg за отправихме публично питане до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив. Ето отговора:

" На 26 юни 2023 година в 17:23 часа в Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) е постъпил сигнал за пожар на територията на конната база в землището на с. Царацово, община " Марица ".

Незабавно е образуван екип, който отишъл на мястото на случая. При осъществената инспекция са открити тлеещи боклуци от торова маса и постелка от плява, чийто източник е сдружението, притежател на спортното оборудване. Те са били разпръснати на територия с повърхност сред 700 и 800 м2. Управителят е съобщил, че складираните боклуци са се самозапалили и самият той е алармирал ПБЗН за бедствието в към 16:30 часа, както и това, че от компанията са се пробвали да лимитират пожара, като с фадрома са създали просека и са премахнали горимите материали.

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив са дали наставление на сдружението да предприеме ограничения за недопускане на наново запалване на боклуци и същите да се съхраняват на площадката на конната база. Срокът е непрекъснат и стартира да тече неотложно.

Във връзка с откритото следва екоинспекцията да предприеме административнонаказателни дейности. За установеното нарушаване, а точно това, че е позволено нерегламенирано изгаряне на боклуци, плануванаъа в Закона за ръководство на отпадъците глоба е до 4000 лв..

В момента на инспекцията, осъществявана от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив екип на Пожарната също е била на място и е правила действия по гасене и локализиране на пожара ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР