По повод Деня на будителите и в знак на уважение

...
</TD
>По повод Деня на будителите и в знак на уважение
Коментари Харесай

Областният управител отличи общественици по повод Деня на будителите

По мотив Деня на будителите и в символ на почитание към цялостната им активност регионалният  управител проф. отличи с грамоти общественици, които с активността си поддържат духа на обществото безсънен и жив, които със своя публичен принос утвърждават националното ни самочувствие и ни карат да се усещаме горди от достиженията им.

Събитието се организира за повторно в историята на Областна администрация Бургас и е по самодейност на регионалния шеф проф. Нейкова.

" Щастлива съм, че самодейността във връзка 1 ноември, която започнах предходната година, продължава и през днешния ден. Аз мощно имам вяра, че индивидът без човек не може, че вдъхновението да съумяваме, да сме положителни, идва от нечий образец “ - приветства прочувствено присъстващите регионалният шеф и добави, че актуалните будители ги има и през днешния ден за благополучие на Бургас, България и света.

Отличени с Почетна грамота на регионалния шеф на област Бургас са:

-          Хорова школа " Милка Стоева “ за принос в одобряването на хоровото изкуство и дейна креативна активност и по отношение на 75-годишнината на школата.

-          Симеон Димитров – режисьор, стихотворец, преводач и учител, основател на специалността " Актьорско майсторство “ в бургаското музикално учебно заведение, за принос към развиването на бургаския културен живот, дългогодишна креативна активност и достижения с младежи, за  и във връзка 80-годишния му персонален празник.

-          Недялко Йорданов – име, трансформирало се в синоним на Бургас, във връзка 60-годишният му креативен празник в театъра и за принос в развиването на бургаския културен живот, издигане престижа на града, дългогодишна креативна активност, дейна гражданска позиция и одобряване на словото, полезностите и на българския език.

-          Лъчезар Томов – възпитаник в 4 клас в ОУ " Васил Априлов “, гр. Бургас – за изключителни достижения на национални и интернационалните олимпиади по математика и издигане престижа на Бургас. През образователната 2021/2022 година е спечелил 33 оценки, измежду които: Първо място на Олимпиада по математика в Югоизточна Азия 2021, Първо място в Тайландската интернационална математическа олимпиада, Златен орден и премия " Легенда на шампионата “ за получени два диамантени и един златен орден за три следващи години от Тайванската олимпиада и доста други.

-          Мария Димиева – преподавател, началник на Център за поддръжка на деца и фамилии в гр. Малко Търново, само че най-много преподавател по човешки добродетели. Години наред всекидневно тя дава път и вяра на деца с уязвимости от региона на Малко Търново, като предизвиква любознателността им, стимулира ги да учат и да се развиват, предизвиква тяхното професионално развиване, възпитава ги в схващане, доброта и състрадание. От всичко това не са изключени и техните фамилии.

-          Весела Христова – пенсиониран основен преподавател в НЕГ " Гьоте “ – за принос към образованието и просветата, новаторски подходи в преподавателската активност, дейна работа в областта на гражданското обучение на учениците, образование в приемливост, родолюбие и човешки полезности.

-          Камелия Станева – психолог и академични учител. Отдава от свободното си време изцяло непринудено, единствено по силата на персоналните убеждения, че всяко дете има право на обучение, топлота и добра дума. След работа пътува до Малко Търново, където се грижи за деца, непосещаващи учебно заведение, за деца със специфични просветителни потребности, жертви на принуждение и живеещи в фамилии с принуждение. Помага и на майките им, като ги учи по какъв начин вярно дас е грижат за децата си.

-          Народно читалище " Димитър Полянов – 1862 “, гр. Карнобат – във връзка 160 години от учредяването му и за извънреден принос и безрезервност в културата и читалищната активност.

-          Народно читалище " Ангел Величков - 1902 “, с. Росен, община Созопол – във връзка 1л0 години от учредяването му и за извънреден принос и безрезервност в културата и читалищната активност.

-          Грамоти за почтено показване на XII Национален събор на националното творчество в Копривщица-2022 и разпространение на районното фолклорно благосъстояние и обичаи получиха всички читалища от 7 общини от Бургаска област, които показаха района на Събора.:

В умозаключение на тържествената гала проф. Нейкова подчертава, че страната в никакъв случай не би трябвало да не помни достиженията, тъй като точно те са мотивиращата мощ, да се развиваме в посоката, където всеки ще срещне своята оценка за следата, която оставя за идните генерации.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР