Пловдивският окръжен съд остави в ареста 32-годишния Изет Петелов, обвинен,

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд остави в ареста 32-годишния Изет Петелов, обвинен,
Коментари Харесай

Адвокат посочи нови моменти около ПТП-то със загинал в Пловдив

Пловдивският областен съд остави в ареста 32-годишния Изет Петелов, упрекнат, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на 59-годишния пешеходец Киро Атанасов. Инцидентът стана сутринта на 28 януари в пловдивския квартал Столипиново, където Петелов доставял картофи с буса си. Според обвиняването на прокуратурата водачът е избягал от мястото на престъплението, а потърпевшият умря в болница часове по-късно.

Петелов е арестуван още същия ден в Гоце Делчев, като преди този момент е сменил и колата си, с цел да прикрие следите си, отново съгласно обвиняването.

Фактите не са тъкмо такива, сподели за Plovdiv24.bg юристът му Тодор Петрелийски. " Самият той е изпаднал в състояние да избавя личния си живот и здраве. Докато се е опитвал да помогне на потърпевшия, заедно с съпътстващия го, по думите на самия Изет, и по думите на очевидеца, той е бил ударен по главата в областта на лявото слепоочие с камък, както и в региона на кръста ", сподели Петрелийски. Като доказателство за тези пострадвания е приложено здравно удостоверение.

По същото време са били нанесени и удари по очевидеца. " Това се е случило, и това ги е принудило да бягат. Те са видели тълпата от хора със заплашителни викове, с дървета и камъни. Като виждат, че човекът си е бил жив, решили, че нищо не могат повече да създадат и са били принудени да избавят себе си ", добави бранителят.

По думите му, и по техните разкази, те са изпаднали в такава нерешителност, че единствената им цел е била да изоставен по-бързо Пловдив.

Това, което се споделя за колата, също не е тъкмо по този начин, твърди юрист Тодор Петерлийски. Според него, желанието му да смени колата се перефразира забавно. Той не е желал да се укрие, това няма по какъв начин да стане. Той е бил към този момент в региона на село Места, когато взема решение, че би трябвало да се върне тайно в Пловдив и да се съобщи в РПУ. 

И защото бусът му е бил претрупан, а и към този момент е прочут на хората от " Столипиново ", където е станало произшествието, той е решил да смени колата. Имало е и заплашително позвъняване по телефона. След като размислил, решил, че е по-добре да се съобщи в Гоце Делчев, в сравнение с да се връща в Пловдив. И това направил ", описа още юристът на Изет.

В последна сметка съдът през днешния ден удостовери мярката и го остави под стража. И аз почитам решението на съда. Но ние ще апелираме ", съобщи юрист Петерлийски.  И добави, че се надява и има вяра, че идващият съд да разиска деликатно доказателствата и ще постъпи заслужено. 

Изет Петелов не е осъждан. Има няколко санкции на пътя, само че той работи като водач и това е неизбежно,смята юристът. Според него, това не може да гради личността като престъпно проявена.

" Той изживява трагично това, което се е случило и до последно беше уверен, че индивидът е жив, не е имал намерение да избяга от отговорност. Жалко, че човекът си е отишъл. Независимо от решението на съда, той присъдата ще си я носи цялостен живот в себе си ", добави юрист Тодор Петрелийски.

Обжалването на мярката за неотклонение ще бъде на 7 февруари 2023 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР