Пловдивският общински съвет ще обсъжда промяна на границите на съседни

...
</TD
>Пловдивският общински съвет ще обсъжда промяна на границите на съседни
Коментари Харесай

Бизнесмен окрупнява имоти до Гребната

Пловдивският общински съвет ще разисква смяна на границите на прилежащи урегулирани парцели в парк " Отдих и просвета ". Преди няколко месеца предприемачът Максим Митков, който е притежател на няколко парцела в региона, внася в общината заявление, с което желае да бъде позволено изменение на ПУП- проект за регулация на улици и поземлени парцели и за режим на застрояване /ПРЗ/, ведно със схема предложение според член 135, ал.2 от Закон за устройство на територията, предава Plovdiv24.bg .

Експертният съвет по устройство на територията е разгледал и одобрил предлагането, съгласно което се планува изместване на неизградената към момента улица, с цел да може да се окрупнят парцелите на предприемача.. Улицата, обществена общинска благосъстоятелност, минава през два парцела, благосъстоятелност на предприемача Максим Митков. Неговата концепция е да сплоти парцелите, а улицата да се измести и да построи за лична сметка

С новия ПУП-ПРЗ Митков ще окрупни парцелите, които  има. Това ще стане като се извърши подмяна на парцели - предприемачът ще получи общински терен от 2,2 декара, а общината - 3,2 декара. Според пазарната оценка на парцелите и двата костват по 1 милион лв.. Допълнителният близо 1 декар земя, които ще получи общината, ще бъде трансфорат в зелена зона. Няма да се секат дървета, а само саморасляци и типове в неприятно фитосанитарно положение. Новата улица, облагородяването и залесяването ще се извърши напълно за сметка на предприемача. 

Максим Митков има две къщи в парк " Отдих и просвета " и възнамерява да построи още една в новопридобития парцел. За него са избрани занижени строителни индикатори - кинт 0,4, височина до 9 метра и 30% застрояване и при 70% озеленяване.

Предложението ще се преглежда на последната преди лятната почивка сесия на пловдивския Общински съвет на 2 август.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР