Пловдивският куклен театър получи награда Икар в категорията Куклен спектакъл“

...
</TD
>Пловдивският куклен театър получи награда Икар в категорията Куклен спектакъл“
Коментари Харесай

Пловдивският куклен театър получи Икар за Невидимият Тонино

Пловдивският куклен спектакъл получи премия Икар в категорията " Куклен театър “ за постановката на Елица Пекова " Невидимият Тонино “. Пиесата е по незабравимия повествовател Джани Родари, а сценографията и куклите са на Ива Гикова и Ивайло Николов. В нея вземат участие Даниела Русева, Евдокия Енчева, Елин Стоянова, Димитър Николов-Шаблата и Велизар Евтимов. Музиката е на Пламен Петков.

" Невидимият Тонино “ е история за една детска неистина. Най-обикновена, най-очаквана, най-повтаряна, само че този път е с непредвидени последствия.

" Никакви домашни, никакви уроци! “ – дава отговор Тонино на майка си и до него се появява Лъжата. Тя е персонаж, участник, подбудител. Тонино, който не лъже, стартира да я употребява, а тя става все по-силна и съумява да извърши съкровеното предпочитание на всяко дете, което не си е написало домашните- да стане невидимо. " Едно невидимо дете не може да бъде изпитано! “ И от тук стартира огромното премеждие на Тонино. Колко пъти сме си мислили какво бихме създали, в случай че сме невидими. Колко ужасно би било? Колко изобретателни ще сме? И какъв брой щастливо невидими! И тъкмо тук се появява огромният въпрос: Има ли невидимо благополучие?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР