Пловдивският депутат отправи питане към министъра на културата ,

...
</TD
> Пловдивският депутат отправи питане към министъра на културата ,
Коментари Харесай

Попитаха министър за съборени сгради в Пловдив

Пловдивският народен представител насочи запитване към министъра на културата, който е от Пловдив, за съборени здания в Пловдив, някогашни монументи на културата. Изискваната информация би трябвало да се приготви от НИНКН, чийто шеф арх. Петър Петров също е от Пловдив.

А ето и самото запитване:

" До господин, министър на културата

Уважаеми господин министър,

Във връзка с епидемиологичното разрушение на сгради-паметници на културата, което следим от години, както и с последните няколко случая на срутване на такива къщи в Пловдив, апелирам да ми предоставите информация за постройките на територията на Република България, които са имали статут на недвижими културни полезности, само че след това този статут е бил свален/ изменен.

Моля да отговорите на следните въпроси:

● Колко и кои са постройките на територията на Република България, които са били със статут на недвижима културна полезност и статутът им като такива е бил свален/променен от 2000 година досега (област, град/село, местоположение)

● Какъв е бил и какъв е все още статутът на тези здания?

● Кога и с кой административен акт (номер, дата, издател) е свален/ изменен този статут?

Очаквам информацията за постройките със свален/ изменен статут да обгръща интервала от 2000 година досега и при опция да бъде в табличен тип.

,

депутат

22 февруари 2024 "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР