Пловдивският апелативен съд спрямо искано от САЩ лице Метин Корос,

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд спрямо искано от САЩ лице Метин Корос,
Коментари Харесай

Екстрадират в САЩ мъж заради измами за 23 милиона долара

Пловдивският апелативен съд по отношение на желано от Съединени американски щати лице Метин Корос, което е с турско и немско поданство, оповестиха от институцията.

След като се срещнаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии одобриха, че са налице всички изискуеми от Закона за екстрадицията учредения за угаждане на молбата за екстрадиция на Метин Корос в Съединени американски щати. Срещу него в молещата страна се води наказателно гонене за " скрит план за осъществяване на машинация по електронен, пощенски и банков път “, " банкова машинация “, " скрит план за пране на пари “ и " пране на пари “.

На 02.09.2020 година, въз основа на упоменатите обвинявания, против Метин Корос е издадена заповед за задържане от Окръжен федерален съд за окръг Ню Джърси в Съединени американски щати. За " скрит план за осъществяване на машинация по електронен, пощенски и банков път “ и " банкова машинация “ в Съединени американски щати се планува оптимално наказване от 30 години отнемане от независимост, а за скрит план за " пране на пари “ се планува до 20 години отнемане от независимост.

Деянията са закононарушения и по смисъл на Наказателния кодекс на Република България и се санкционират с отнемане от независимост.

Метин Корос е бил арестуван на 27.09.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, при влизане в страната ни, защото е бил разгласен за интернационално търсене с червен бюлетин от американските управляващи, за екстрадицията му в Съединени американски щати за наказателно гонене, за осъществени в интервала: м. юни 2018 до м. октомври 2018 година закононарушения.

Той остава с мярка за неотклонение " задържане под стража “ до изгонването му в Съединени американски щати.

Решението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР