Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от Окръжен съд – Пловдив

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от Окръжен съд – Пловдив
Коментари Харесай

Хванатите с хероин на Централна гара Пловдив остават на топло

Пловдивският апелативен съд удостовери взетите от Окръжен съд – Пловдив ограничения за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на жена и мъж, хванати с хероин на Централна гара - Пловдив. Съдът счете подадените от тях молби за смяна на ограниченията им за неотклонение с по-леки за неоснователни.

Видно от материалите по делото, при осъществен обиск на дамата М. К. на 18.09.2023 година е намерено наркотичното вещество, а точно хероин с общо чисто тегло 397 грама. Към това деяние е престъпено след оперативна разработка, в хода на която е открито, че точно М. К. и съучастникът й М. М. популяризират хероин, с които се снабдявали от София.

От извършеното оперативно наблюдаване е открито, че данните по създаването се удостоверяват от пътуването на двамата до столицата на 17.09.2023 година, последвалото пътешестване към Пловдив и надлежно задържането им на Централна гара в Пловдив.

Апелативните съдии смятат, че на този ранен стадий от следствието има задоволително доказателства за съпричастност на двамата арестувани към обвиняването, което им предявено за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Има свидетелски показания на разположение, което твърди, че точно от М. М. си е купувал хероин, а за опиата знаел, че го носят от столицата.

Относно доводите на всеки от двамата арестувани, че сами поотделно отглеждат децата си, дамата има четири деца, едно от които страда от хронично заболяване, а вторият обвинен се грижи за болния си наследник, съдът приема, че това не трансформира изводите на първоинстанционния съд, чието определение за взимане на най-тежката мярката за неотклонение, е вярно и законосъобразно. Уведомен е локалния отдел на " Закрила на детето “, от където ще се погрижат за децата, останали без надзора на родителите си.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР