Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Пловдив

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Пловдив
Коментари Харесай

300 долара подкуп на АМ Тракия

Пловдивският апелативен съд удостовери взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на турския жител Х. Х.

Той е арестуван на 05.07.2023 година от полицейски патрул на автомагистрала " Тракия “. Униформените забелязали, че водач на микробус с български регистрационен номер кара без подложен защитен колан. Спрели го за инспекция. Той се оказал турски жител, нает от обвинения.

Х. Х. пътувал в пилотна кола пред буса. Като видял, че бусът е спрян от полиция, обвиненият се върнал и опитал да " позволи казуса “, като подал на служителите на реда рушвет от 300 $. При полицейската инспекция в товарния обхват на микробуса са открити електронни цигари без бандерол.

След като се срещна с материалите по делото и изслуша страните, Пловдивският апелативен съд реши, че настояването на обвинения за смяна на мярката му за неотклонение от " задържане под стража “ в по-лека е безпричинно. Съдът аргументира определението си с съществуването на задоволително данни за съществуване на обосновано съмнение за съпричастност на Х. Х. към вмененото му деяние-даване на рушвет на полицейски чиновници.

Той е с чисто правосъдно минало, само че е непознат жител и няма непрекъснат адрес в България, което основава заплаха, при по-лека мярка за неотклонение, обвиненият да напусне страната и да затрудни бъдещия правосъден развой против него. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР