Пловдивските общински съветници приеха с 41 гласа за, 4 въздържал

...
</TD
>Пловдивските общински съветници приеха с 41 гласа за, 4 въздържал
Коментари Харесай

ОбС прие разчета на бюджета на Пловдив

Пловдивските общински съветници одобриха с 41 гласа " за ", 4 " въздържал се " и един " срещу " бюджетната прогноза на Община Пловдив. Единственият дал своя вот против бе нечленуващият в група, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Гласувах срещу, тъй като това не е бюджетен план, а бюджетен недостиг, който оставяте на идващия кмет. Това е една неистина " - изясни негативния си избор Георгиев. 

В началото на разискването заместник-кметът по финанси направи допълнение към плана, който е ориентировъчен, тъй като след няколко месеца ще има формален бюджет. Един от пунктовете касае сумата от 432 000 лева за Оперативна програма " Градини и паркове ", които заплащат наем за оранжериите към " Пълдин туринвест ". Темата провокира сериозна дискусия сред заместник-кмета по екология, на чието послушание е общинското дружество, и съветника. 

" 463 000 лв. на година за един парцел, който коства горе долу толкоз е сериозна сума. Казвате - краткосрочно, до края на годината. На мен ми се коства, че желаете да изкарате до края на мандата " - обърна се Парасков към Тимчев. 

Според заместник-кмета няма друга опция, с изключение на да се подпише контракт със притежателя на " Разсадника ". " Между 3 и 7 декара са земеделските земи, благосъстоятелност на община Пловдив, които са отдавани чартърен. На нас ни трябват най-малко 80 декара " - изясни Тимчев. 

Парасков предложи да се резервира размерът на наемната цена от 10 000 лв. за 73 декара, само че при гласуването това предложение не беше подкрепено от болшинството. 

Според плана на бюджета, община Пловдив ще разполага с 630 890 395 лв.. Държавните делегирани действия са в размер на 302 002 006 лв.. Собствените доходи на общината са 328 888 389 лв..

За всички разноски в образованието са планувани 227 млн. лв., за опазването на здравето – 33 млн., лв., обществена политика – 35, 7 млн. лв., финансови разноски – 159 млн. лв., спорт и културата – 98,4 млн. лв.. 

По предложение на зам.-кмета Родопски " свободните " средства се завишават от 11 млн. на 20 милиона, защото би трябвало да се плануват 10 милиона за Водния план, който би трябвало да се приключи след няколко месеца. Отделно от това в допълнение се дават на зооветеринарния комплекс 6600 лв. за храна на животните, на " Жилфонд " - 10 000 лв. за ремонтни действия, 27 000 лв. за първокласно издание " Почетен жител на Пловдив ". 

В разходната част бяха включени 180 000 лв. за планиране на втория стадий на спортния комплекс в двора на Езиковите гимназии. 

Бюджетът на регион " Източен " е повишен със 150 000 лв. за планиране на многоетажен паркинг на ул. " Месемврия ", на " Централен " - с 36 000 лв. за планиране на нова постройка на ОУ " Алеко Констатинов " и още 16 000 лв. за тротоарни настилки за довеждане докрай на обекти по Оперативна програма “Регионално развитие”, на " Северен " - спомагателни пари за осветяване и настоящи поправки, на " Южен " - за планиране на нов парк северно от кв. " Коматево ". Отделно от това се предвиждат 

350 000 лева за незабавен ремонт на залите на бул. " Източен ".

От " Алтернатива за Пловдив " оповестиха, че са срещу оферти план за бюджет, защото приходната част е преднамерено раздута. разгласи, че оферти бюджетен план е кух. " В момент, в който се вижда, че цялата страна не разполага с пари, това, което оферирате, е фантазия, основава нереални упования у хората " - съобщи той. 

При гласуването на обособени оферти не бяха подкрепени отпущането на 60 000 лв. за клубовете по шахмат, 100 000 лв. за архитектурен конкурс за облагородяване на парк " Отдих и просвета " и създаване на нов скейт парк.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР