Пловдивска област е в готовност да посрещне зимата. Осигурено е

...
</TD
>Пловдивска област е в готовност да посрещне зимата. Осигурено е
Коментари Харесай

Областният управител: В готовност сме

" Пловдивска област е в подготвеност да посрещне зимата. Осигурено е почистването на републиканската и общинската пътна мрежа “. Това заяви регионалният шеф след среща с ръководителите на Областно пътно ръководство, ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив, Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и бранш " Пътна полиция “ и на Командването сили за специфични интервенции. В нея участваха също заместител регионалните шефове Атанас Ташков и Димитър Добрев.

Областно пътно ръководство подсигурява поддръжката и почистването на републиканските пътища на територията на областта  като има подписан контракт с " Европейски пътища " АД Пловдив и " Автомагистрали “ ЕАД София за сектора на Автомагистрала " Тракия " от км 106+427 до км 156+284. Двете компании разполагат с нужната техника и инертни материали, както и с дежурни екипи и профилирани машини за евакуиране на аварирали коли “, съобщи шефът на ОПУ-Пловдив инж. Петър Попов.

Той добави, че на пътноподдържащите компании е разпоредено да подхващат навреме дейности по монтиране на снегозащитни уреди на избраните от ОПУ – Пловдив места, както и  да базират  профилирана техника за евакуиране на тежкотоварни коли в региони на планинските проходи.

" При настъпване на неочаквани метеорологични промени и усложнена зимна конюнктура е планувано въвеждане на краткотрайна организация на придвижването, установяване на вероятните места за прекъсване или пренасочване на придвижването, слагането на нужната пътна сигнализация, както и схемите за краткотрайна организация на придвижването по избраните обходни направления “, изясни началникът на сектор  " Пътна полиция " Красимир Нешев.

Общините имат основана организация за разчистване на вътрешната улична мрежа и общинските пътища, излиза наяве от писмените им отчети до регионалния шеф. Т е разполагат с нужната техника  за снегопочистване и добиване на закъсали товарни коли, както и подсигуряват, че имат нужните материали за обработка на пътната настилка и пешеходните сектори.

Осигурена е работата на здравните и образователни заведения при положение на усложнена зимна конюнктура, в т. ч. предпочитаното напредване на коли на Бърза помощ и такива, пренасящи пациенти за хемодиализа. Изготвени са описи по обитаеми места за настаняване на заболели на хемодиализа, родилки и други в болнични заведения преди началото на пораждане на комплицирана конюнктура.

" В случай на нужда, ще бъде обезпечена спомагателна помощ от Министерството на защитата. Ако има съществено утежняване на зимната конюнктура, с моя заповед ще бъде призован и Областният щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия, само че на този стадий не са нужни изключителни ограничения “, акцентира регионалният шеф.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР