Пловдивчанка настрои всички сервитьори срещу себе си, научи Plovdiv24.bg от

...
</TD
>Пловдивчанка настрои всички сервитьори срещу себе си, научи Plovdiv24.bg от
Коментари Харесай

Всички сервитьори в България намразиха пловдивчанка, която взриви мрежата с видео заради ресто

Пловдивчанка настрои всички сервитьори против себе си, научи Plovdiv24.bg от видео, което стана вирусно във всички обществени мрежи. Поводът - ресто.

Ето цялата история разказана от самата жена, която е и много известна в TikTok и също по този начин взе участие в предаването " Звездите в нас ":

" Просто съм потресена от наглостта на сервитьорите. Поръчвам си храна, случайно, от едно заведение тук в " Капана ", на което името няма да му загатвам. Сметката е 63,20 лева и аз няма по какъв начин да дам тъкмо пари и давам 100 лева и споделям, че ще им дам още 5 лева, с цел да им е по-удобно...

По-удобно! Не съм споделила: " с цел да не ми върнете стотинките " и сервитьорката ми връща 40 лева, а би трябвало да ми върне 41,70 лева Значи, аз не съм за 2 лева Аз виждам какво ми връща и споделям: " Сметката каква беше? ", т.е. загатвам и тя ми споделя: " 63,20 лева, нали ми дадохте 5 лева, с цел да е по-удобно? ", изяснява пловдивчанката и продължава описа си ядосано.

" По-удобно значи да ми върнеш единствено стотинки и левове, в случай че аз желая да оставя бакшиш, ще го направя и категорично ще кажа. Аз съм си отговорна, тъй като аз можех да кажа, че има и стотинки за предоставяне, само че те по този начин го споделят, с цел да можеш ти самия да се почувстваш неловко, като че ли си някакъв бедняк да си поискаш стотинките. И в същото заведение ми се е случвало сходно нещо с 2 лева - да чакаш сервитьорката.

Много се оправдавам! Аз пристигам да си взема храна за у дома! Не знам по какъв начин им се заплаща, само че аз не заплащам обслужване. Аз пристигам, взимам си торбите и си потеглям. Това е върха на наглостта! Колкото и фенси манджи да вършиме, когато сте Бай Ганьовци и сте елементарни - няма по какъв начин да се оправите! ", приключва дамата.

Тя споделя още, че това не се отнася за всички сервитьори, а единствено за този избран случай. 

Тази цялата преживелица обаче разгневи хората в обществените мрежи, които започнаха да сипят злобни мнения под видеото, призовавайки сервитьорите в града под тепетата да й отмъстят уместно, когато седне в тяхно заведение и да й се изплюят в напитката. Ето и още мнения:

Потресаващо елементарна е просто! 

Жалка си. Изложила си се пред сервитьорката, в този момент се излагаш пред половин България.....

Просто е потресаващо елементарна. На запад е регламентиран 10 до 15 % бакшиш, а за незнаещите бакшиш не е град в Китай. При сметка 63 и недостатък лв. какво се е размрънкала за лев и нещо. Да си седи дОма и да си подготви сама това което е поръчала -- но не, трябва да се " изселфи " и да се тагне в това заведение нищо че след това може да кара 5 дни на Ютеница.

За едни стотинки ли бе....

Представяш ли си " блага ", да обслужваш някой господин за 2.50 (като те виждам и толкоз не струваш), той да ти даде 5лв. и да си търси рестото! Ти по какъв начин ще се почувстваш, бе парцал!

Оставяш бакшиш непринудено, в случай че решиш. Така е в България. Другото е псевдорегламентирана кражба и тарикатлък. Навсякъде, където съм била в чужбина, са ми прибирали рестото до стотинка. Ма Ганьо държи да е османлия и да си дерибейства, даже когато е сервитьор.

Нямам думи. Отдавна не съм в тази сфера, само че на всички места по света към този момент оставят най-малко 10% бакшиш. Друго е възпитанието и от сърце да си ги оставиш, даже и 1% да е от сметката. Дай си сметка, какъв брой дребнава и търсеща внимание, персона си!?

Колко да е тъпа благата, че дори се постнала да я видят всички!

Ама мацка.... Ти съществено ли....? По жалка история не бях виждала и чувала.... Нямам думи...

Клипчето провокира ужасни реакции и в обществената мрежа TikTok. Хората започнаха да й дават отговор посредством видеообръщения и да пазят сервитьорите.

Видеото можете да видите по-долу.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР