Пловдивчанин е арестуван за това, че е присвоил близо 430

...
</TD
>Пловдивчанин е арестуван за това, че е присвоил близо 430
Коментари Харесай

Измамник от Пловдив изтегли кредити за 430 000 бона от името на свои приятели

Пловдивчанин е задържан за това, че е присвоил близо 430 000 лв. от заеми, които е изтеглил от името на други лица, предава кореспондент на Plovdiv24.bg .

Мъжът е работил като чиновник в една от огромните банки у нас.

С непознати имена и ЕГН-та той е кандидатствал за заеми. Благодарение на уменията, с които е разполагал, е получавал утвърждение. Oще по-фрапиращото в тази ситуация е, че доста от потърпевшите са били и другари на банкера.

Властите влезнали в дирите на мъжа след сигнал на пострадалите. Те са се оплакали, че компании за събиране на задължения ги търсят, с цел да си изплатят отговорностите към заемите, които в никакъв случай не са теглили.

Причината крадецът да извърши това действие е хазартна взаимозависимост. Всеки месец е теглил заеми и ги е профуквал по казината. В случаите, който е печелил от залози, той е въпреки всичко е изплащал някои от заемите. Поради тази причина е итрябвало и време пострадалите да се усетят. 

Наказанието за тази незаконната активност е по член 203 от Наказателния кодекс. Той гласи, че за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, наказването е отнемане от независимост от 10 до двадесет години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР