Пловдивчани могат да предадат безплатно едрогабаритен отпадък само на две

...
</TD
>Пловдивчани могат да предадат безплатно едрогабаритен отпадък само на две
Коментари Харесай

Призоваха пловдивчани да изхвърлят отпадъци само на определените за целта места

Пловдивчани могат да предадат гратис едрогабаритен боклук единствено на две места в Пловдив. Едната точка е ул. " Еледжик " 11 в регион " Северен " и площадката в базата на Оперативна програма " Чистота " на ул. " Даме Груев " 64-а в регион " Южен ", съобщи шефът на общинското дружество, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

На двете обособени места се събират до 1 куб. м строителни боклуци от домашни поправки, до 6 остарели гуми от персонални коли, мебели и други разделно събрани движимости от семействата. В доста случаи обаче жителите не отнасят едрогабаритния боклук до избраните площадки или нямат опция да си обезпечат превоз и по тази причина е изработен специфичен график на тежка техника. 

" Всеки може да се запознае с графика, който е оповестен в нашия уебсайт. В него е указано едрогабаритната техника всеки ден в кой регион работи. Така жителите могат да се съобразят и, в случай че имат едрогабаритен боклук, да го изнесат в деня, в който минава техниката. Това е направено за този боклук да не престоява дълго на улицата " - изясни. 

Препоръчва се непотребната мебелировка да бъде изнесена късно предходната вечер или рано сутринта преди да минат машините.

От общинското дружество " Чистота " още веднъж приканват пловдивчани да изхвърлят отпадъците единствено на избраните за задачата места. Припомнят, че контейнерите вид " бобър " са предопределени единствено за разбъркан битов боклук.

Разделно събраните боклуци от хартиени, пластмасови, железни и стъклени опаковки би трябвало да се слагат в цветните контейнери, а не към тях. Графикът за извозването им се дефинира от рециклиращите компании, припомнят от " Чистота ".

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР