Пловдив направи първи стъпки към създаване на Алея на славата.

...
</TD
>Пловдив направи първи стъпки към създаване на Алея на славата.
Коментари Харесай

Първи стъпки към пловдивска Алея на славата с нов площад - Театрален

Пловдив направи първи стъпки към основаване на Алея на славата. С цялостно единогласие пловдивските общински съветници утвърдиха именуването на , предава Plovdiv24.bg .

Решението се взима в навечерието на празника на първия професионален спектакъл в България - 27 март, когато се навършват 143 година от основаването на пловдивската Драма. Първото зрелище в Пловдив е финансирано от община Пловдив, означи в изявлението си Стефан Послийски. 

Въпросът за именуването на площадното пространство е провокирал дискусия в комисията по просвета на Общинския съвет, а след среща с отрасловия заместник-кмет е коментирано, че, в случай че се постави съответно име, ще се одобри като желания към една или друга персона. 

В комисията по просвета е реализирано съглашение в площадното пространство да се конфигурират табели с имената на пловдивски артисти и режисьори, съдействали за развиването на пловдивския спектакъл, по сходство на градинката на писателите зад Джумая джамия. 

Обмисля се среща с управлението на Драматичния спектакъл, с цел да се разиска основаването на маршрут от музея на театъра до пл. " Театрален ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР