Пловдив има прекрасен център, но градът е много повече от

...
</TD
>Пловдив има прекрасен център, но градът е много повече от
Коментари Харесай

Савина Петкова, Браво Пловдив: Трябва адекватно разпределение на бюджета към 6-те района на Пловдив

" Пловдив има прелестен център, само че градът е доста повече от това. Кварталите на града не са просто спални – те са витална част от града, която би трябвало да бъде усъвършенствана, облагородена и приобщена ", съобщи претендентът за кмет от " Браво, Пловдив ".

Основен  акцент в програмата й е действителна децентрализация, която да даде опция на районните кметове да осъществят своята политика.

" Държавата няма воля за действителна децентрализация, само че през локалните наредби и решения на Общинския съвет в Пловдив може да я осъществяваме. На първо място би трябвало съответно систематизиране на бюджета към 6-те региона на Пловдив. Така всеки областен кмет ще има самостоятелен  бюджет, който не зависи всякога през прекрояване на бюджета ", сподели Петкова. 

В програмата й също е залегнало и дейна работа с районните кметове за превръщането на открити зони в кварталите като места за просвета и оборудването им с нужните механически средства. След това може да се пренасочват и провеждат събития от градския център към кварталите.

" Гъвкаво финансиране на археологическите изследвания отвън централната градска част и оформянето им като музеини комплекси навън – като археологията на Голямата могила в регион " Юже н ". Също по този начин включването на новоразкрити обекти в туристическите направления, предлагани в града, с цел да се има систематизиране на потока от туристи из града, не извънредна централизация в централните част ", сподели претендентът за кмет от гражданското съдружие.

Тя счита още, че кметът на Община Пловдив дружно с районните кметове би трябвало да създадат цялостна идея за построяването на нови паркове и зелени площи. По този метод като се дефинират терените може да се стартира и дружно тяхното  осъществяване, а там където има потребност даже да се отчуждят терени.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР