Пловдив има хроничен проблем с намаляващите зелени площи. Презастрояването, особено

...
</TD
>Пловдив има хроничен проблем с намаляващите зелени площи. Презастрояването, особено
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Ще се боря район Западен да си остане най-зеленият в града

Пловдив има продължителен проблем с намаляващите зелени площи. Презастрояването, изключително в районите-спални, като " Западен “, “Южен " и “Тракия " “изяде " огромна част площите, планувани за паркове и градинки. Каква е обстановката в региона, където участвате в конкуренцията за областен кмет?

Наистина, близостта на Индустриалната зона, оформила се към автомагистрала " Тракия “, направи нашия регион доста атрактивен за живеене.

Много млади фамилии от Южна България закупиха жилища и трайно се откриха да живеят и отглеждат децата си в региона. Обособяват се нови квартали " Смирненски III “ и " Смирненски IV “ към Братската могила. Бъдещият квартал " Смирненски – V “ ще бъде на запад - към кв. " Прослав “. Т.е. и там има сериозен риск зелените площи да са незадоволителни за възходящото население.

Наистина ли “Западен " към момента е най-зеленият регион на нашия град, ще съумеете ли да запазите това? Как ще се справите със строителния взрив, който кипи в пространството сред ЖК " Корона “ и кв. " Прослав “, както и южно от Гребния канал? На процедура, не останаха доста свободни площи за застрояване.

Приливът на население и регулирането на новите квартали доведоха доста строителни бизнесмени. Балансът да запазим зелените площи от една страна, и от друга – да не стопираме строителството и да не спъваме вложителите е доста нежен, само че е изпълним! Смятам да засилим контрола при издаването на разрешенията за градеж, които са в прерогативите на районната администрация.

Преди години, в дирекция " Обществени поръчки “, дружно с сътрудниците от р-н " Западен “, започнахме процедура по Закона за публични поръчки (ЗОП) за нов парк в региона, обвързван със залесяването на 650 декара покрай Гребната база, ще ревизира до каква степен и стигнало действането на плана и ще ускорим работата по него.

Да поговорим за междублоковите пространства в региона. Доста от тях се в неприветлив тип. Те влизат ли в целите ви?

Както споменахте доскоро, регион " Западен “ е най-зеленият регион на нашия град. Ще поставим оптимални старания, с цел да запазим тази наклонност и да не вършим даже и крачка обратно. Това включва с изключение на дейна работа на място, също и екипна работа с сътрудниците от Оперативна програма " Градини и паркове “ в Община Пловдив. Заедно ще облагородим и ще поддържаме зелената система в региона.

Как ще работите с жителите на региона? Предвиждате ли приемни дни, в които да се срещате с тях и да получавате директна и справедлива информация за проблемите по места?

Да! С екипа ми ще се срещаме всекидневно с жителите на региона. Освен районният кмет, срещи с жителите ще имат и зам.-кметовете на " Западен “, това ще бъде персонално мое условие към тях. Визията ми за администрацията е тя да бъде отворена към жителите. Такива са актуалните условия в административната активност: всекидневен контакт с локалната общественост, експедитивност, уместност, положително отношение и ангажираност в ежедневната работа.

Тодор Тодоров е претендент за кмет на регион " Западен “ от коалиция “Съединени за Пловдив ".

Роден на 24 април 1978 година в гр. Пловдив, фамилен, с две деца. Завършил е право в ПУ " Паисий Хилендарски “. Има 15 години стаж като правист в общинската администрация, със сериозен опит в изборното законодателство. Шест пъти е бил член на РИК Пловдив, два пъти ръководител на РИК - Пловдив. В момента е шеф на дирекция " Обществени поръчки “ в община Пловдив.

За всички претенденти на обединението можете да гласувате в номер 68 в бюлетините.

________________

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР