Пловдив е един от най-евтините градове за живот в света,

...
</TD
>Пловдив е един от най-евтините градове за живот в света,
Коментари Харесай

Сайт нареди Бургас сред най-евтините градове в света

Пловдив е един от най-евтините градове за живот в света, видя Burgas24.bg от класацията на уеб страницата Numbeo. Тя обгръща всички огромни градове на всички континенти.

Градът ни заема 258-то място в класацията по показателя за разноски за живот от общо 362 града по света включени в нея.

Интересното е, че още три български града също са част от тази ранглиста. София се подрежда на 225-то място, Бургас на 250-то и Варна на 252-то.

Пловдив и Бургас не попадат във всички раздели на класацията, като да вземем за пример качество на живот, престъпност и непорочност. Причината е незадоволителното количество данни, които са нужни за едно изследване.

Цюрих, Базел, Лозана, Женева, Берн са първите 10 града по разноски за живот в света, а най-скъп е Хамилтън, който е основният град на Бермуда.

Ако се локализираме единствено в Европа, то Бургас, Варна и Пловдив се подреждат сред 145 и 148-то място по разноски от общо 173 европейски града. София е малко по-нагоре – на 128-то място.

Класацията се основава на данни, свързани с цени на хранителни артикули, артикули, заведения за хранене, услуги, наеми, цени на парцели, както и покупателната дарба на жителите.

Пловдив е в дъното на класацията за Европа, обвързвана с цените на наемите. Най- високи са разбираемо в Лондон, а за света - в Ню Йорк.

Столицата ни пък се оказва с доста по-малка престъпност от доста градове в развитите страни. Париж, Рим, Лондон, Берлин имат по-висок показател на престъпност от София. Според калкулации животът в Пловдив е 12,6 % по на ниска цена по отношение на София.

Данните сочат още, че едно ястие в на ниска цена ресторант възлиза на към 15 лв., а едно капучино коства 3,39 лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР