Писмата, които изпратихме до собствениците на стари къщи в центъра

...
</TD
>Писмата, които изпратихме до собствениците на стари къщи в центъра
Коментари Харесай

Кметът: Собственици на стари къщи стартираха ремонти, нека и другите последват примера им

" Писмата, които изпратихме до притежателите на остарели къщи в центъра на града с наставления да подхващат дейности по ремонт на фасадите, дават резултат. Вече стартираха обособени процедури и действителни ремонтни действия по подсилване и образна смяна на постройките. Дългогодишната сага с Хатевата къща е напът да бъде позволена. Очаквам притежателите да внесат в Община Бургас утвърден от Министерството на културата план и да стартира възобновяване на тази знакова бургаска постройка.

Още няколко притежатели на остарели къщи също са подхванали дейности по възстановяване на фасадите, както и за тяхното обезопасяване, за което им благодаря!

Напомням на всички останали, които не са изпълнили предписанията ни за ремонт на постройките си за своя сметка, че Община Бургас започва процедура за тяхното възобновяване в централна градска част. Вложените общински средства ще бъдат изискуеми по правосъден път!

Ето и резултатите от подхванатите ни дейности дотук:

Община Бургас започва процедура за жилищно-търговска постройка на пл. " Гаров " №18. На притежателите са дадени инструкции за подсилване и предприемане на ограничения по обезопасяване на градежа за попречване на произшествия.

За жилищно-търговска постройка на ул. " Иларион Макариополски " №2 / ул. " Граф Игнатиев " №7 са стартирани строително-монтажни действия по осъществяване на дадени наставления и инструкции.

За жилищна постройка на ул. " Богориди " № 54 са дадени инструкции за подсилване на недвижимата културна полезност, в това число за предприемане на ограничения по обезопасяване на градежа.

В Община Бургас постъпи информация и преписка от притежателите на три строежа- ул. Славянска №45; " Гаров площад " и ул. " Богориди “. За единия е изявена подготвеност за предприемане на дейности по дадените инструкции и наставления.

Към сегашния миг са налице 6 бр. градежи с направена строителна документи. Това са градежите с административни адреси: " Богориди “ 8, " Богориди “ 10, " Богориди “ 53, " Александровска “ 11, " Александровска “ 15-19 и " Александровска 79 “.

Даден е период за непринудено осъществяване до 15.11.2022 година на следните здания:

- " Александровска “ 11

- " Александровска “ 19

- " Александровска “ 79

След приключване на инструкции период за градежа на " Александровска “ 11, би трябвало да се подхващат насилствени дейности. За останалите два градежа следва да се продължат и довършат производствата по реда на ЗКН.

От общо 223 здания културни полезности в Бургас, 140 са в положително техническо положение. Те са реставрирани и имат добър общ тип. След наши инспекции и огледи на място, каквито Община Бургас реализира регулярно, са установени 7 здания в рисково положение, с компрометирани фасади и структури. 40 здания са с обрушени мазилки и развалени покривни структури. 36 здания са в приемливо положение, като имат единствено частични пострадвания по фасадите.

Работата по тях би трябвало да продължи, а притежателите им могат да разчитат на цялостно административно подпомагане от наша страна! “
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР