Първите данни за спекулата на цените на хранителните продукти ще

...
</TD
>Първите данни за спекулата на цените на хранителните продукти ще
Коментари Харесай

Министър за цените на храните: Има много нарушения, особено в големите магазини!

Първите данни за спекулата на цените на питателните артикули ще се обявят  идната седмица и непрекъснато ще се оповестява за резултатите от инспекциите.  Това заяви пред публицисти в Пловдив министърът на земеделието, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Нарушения са установени при всевъзможни магазини, като доминират огромните търговски обекти. " Залети сме от сигнали, само че хората се тормозят да не осветлим съответна компания " - разяснява Гечев. Преди оповестението на данните ще се направи консултация с адвокати, с цел да не се допусне нерегламентирано изпускане на информация. 

Ако има данни за престъпления, ще бъде сезирана прокуратурата. 

чака след седмица-две, когато стартира всеобщото произвеждане на оранжерийни краставици, цената им да падне, макар че пазарът е кондензиран с вносни. 

Агроминистърът напомни, че той е повдигнал в Съвета на министрите тематиката за зърното и чака в скоро време Европейска комисия да вземе решение по въпроса. " Чакаме отваряне на спешния запас, тъй като солидарността на по-източните страни коства повече от солидарността на по-западните. Стоката от Украйна е приравнена на европейската " - разяснява той. 

Гечев счита, че обстановката с пазарите няма да се усъвършенства, до момента в който има война.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР