Паркът зад хотел Санкт Петербург се продава за над 14,4

...
</TD
>Паркът зад хотел Санкт Петербург се продава за над 14,4
Коментари Харесай

Разпродават парка зад хотел Санкт Петербург за 14 млн. лева

Паркът зад хотел Санкт Петербург се продава за над 14,4 млн. лв., разбра Plovdiv24.bg . В уеб страницата на частните правосъдни реализатори е оповестена публикация за търга. Имотът е над 16 декара и се намира на ул. “Полковник Сава Муткуров " в регион “Северен ". Поземленият парцел е в урбанизирана територия и е предопределен за сложно застрояване.

Според оповестената документи притежателят е компания “Парадайс Гардън Резидънс " ЕООД с шеф Борислав Борисов. При направена информация в Търговския указател се вижда, че едноличен притежател на капитала е Байрам Солак, при импортиран капитал 2 лв..

За последния се твърди, че е дясна ръка на йорданския предприемач Таха Рахман. Предприемачът имаше желание да построи три 20-етажни блока с висящи градини, детски и спортни площадки. Според Общ устройствен план от 2007 година на този терен би трябвало да има 70% зеленина. 

Частният правосъден реализатор Росен Раев е оповестил период на търга - от 15 април до 15 май. Началната цена, от която може да стартира наддаването е 14 417 120 лв.. Върху парцела има наложени тежести: искова молба от “Евроспорт Ин " ЕООД, забрана от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите - Пловдив, забрана от “Тарамекс " ЕООД, чийто шеф през 2018г. е бил точно гореспоменатият Борислав Борисов, настоящ шеф на задлъжнялото сдружение.

Задатъкът е 10% от първичната цена. Ако има нов притежател, след извършения търг, той ще бъде разгласен на 16 май.

Припомняме, че сагата с парцела, който пловдивчани назовават “паркът за хотел Санкт Петербург " стартира през 2019 година, когато теренът се снабди с нов притежател, който имаше желание да строи жилищни кооперации. Тогава бяха изсечени дърветата и стартира подготовката на терена за строителството. Тогава живущите наоколо, а и огромна част от пловдивчани се възпротивиха на това желание. След голям брой митинги притежателят отсрочи проектите си за строителство. Гражданите желаеха общината да откупи парцела, като се оказа, че не беше актувала бункер и тоалетна. 

В резултат на публичния напън в новия Общ устройствен план от 2022 година парцелът бе предназначен като зелена повърхност, а по-късно Общинският съвет одобри и решение да го отчужди.

Имотът е в съседство с ОДЗ “Славей " и главно учебно заведение “Райна Княгиня " по тази причина хората предлагаха да се промени предназначението му от жилищни потребности за просветителни такива, като се построи още едно детско заведение, единствено и единствено да нямат високи здания пред прозорците си.

Тогава притежателят предприемачът Байрям Солак.

Битката за парка наподобява обаче изгубена, откакто при започване на април 2024 година от 24 ноември 2022 година в Пловдив за отреждането на имота зад хотел " Санкт Петербург " за озеленяване при смяната на Общия организационен проект. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР