Отсъствието на адвоката на подсъдимия Изет Петелов попречи разпоредителното заседание

...
</TD
>Отсъствието на адвоката на подсъдимия Изет Петелов попречи разпоредителното заседание
Коментари Харесай

Пак му се размина на беглеца от Столипиново

Отсъствието на юриста на подсъдимия Изет Петелов попречи разпоредителното съвещание да стартира през вчерашния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че Петелов е упрекнат за това, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на 59-годишния пешеходец Киро Атанасов. Инцидентът стана сутринта на 28 януари 2023 година в пловдивския квартал " Столипиново ", където Петелов доставял картофи с буса си. Шофьорът е избягал от мястото на престъплението, а потърпевшият е умрял в болница часове по-късно. Петелов е арестуван още същия ден в Гоце Делчев, като преди този момент е сменил и колата си, с цел да прикрие следите си.

През февруари 2023 година Апелативен съд освободи Изет Петелов срещу парична гаранция в размер на 3000 лв..

На вчерашното разпоредително съвещание бранителят на Петелов - адвокат Тодор Петрелийски не се яви. Причина за неналичието му бе влошено здравословно положение на брачната половинка му и нуждата да й придружи в лечебно заведение.

От своя страна Петелов бе безапелационен, че не желае процесът да стартира без него. Така и стана разпоредителното съвещание бе отсрочено за 29 май тази година.

Тогава би трябвало да бъдат призовани сестрата и брата на починалия пешеходец Киро Атанасов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР