От години в Благоевград е установена традицията да има два

...
</TD
>От години в Благоевград е установена традицията да има два
Коментари Харесай

Не пропускайте пазарните дни в Благоевград: Буркани със зимнина, домашна юфка, подправки, билки, месо, яйца и млечни продукти

От години в Благоевград е открита традицията да има два пазарни дни - сряда и събота. Без значение, че единият от тях е през работната седмица, феновете на домашното произвеждане не пропущат да посетят открития пазар, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

На пазарските сергии човек може да открие, както сезонни плодове и зеленчуци, по този начин и такива, които са оранжерийно произвеждане. 

Не липсват и буркани със зимнина, домашна юфка, подправки, билки, зърнени култури, месо, яйца и млечни артикули. 

Сред клиентите има и такива, които не са от Благоевград, само че най-малко един път месечно посещават регионалния център в някой от двата пазарни дни, с цел да си закупят от продукцията на производители от цялата Благоевградска област. 

В пазарния ден може да откриете и нехранителни артикули като книги, старинни предмети и други.

Припомняме, че благоевградският пазар стана част и от документалното зрелище на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров " - Благоевград - " Забелязано в Благоевград ", което може да гледате на 22 март от 19.00 часа.

" Забелязано в Благоевград " е документален спектакъл, основан от срещите на артистите с разнообразни колоритни персони от града и техните диалози по най-актуалните и значими за Благоевград тематики. 

Вдъхновен от едноименната Фейсбук група, този театър е атрактивен хибрид сред спектакъл, обществена акция, хепънинг и комедия на действителността.

В него вземат участие: Албена Чобанова, Александър Митев, Константина Георгиева, Жанет Керанова, Кънчо Кънев, Недиляна Павлик, Живко Гущеров, Игор Дамянов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР