Освен срещата с публиката, Паоло Нани ще води и тридневен

...
</TD
>Освен срещата с публиката, Паоло Нани ще води и тридневен
Коментари Харесай

Един от най-великите клоуни в света се завръща в Пловдив през септември

Освен срещата с публиката, Паоло Нани ще води и тридневен уъркшоп с 15 български артисти

Датският актьор с италиански корени, определян за “един от най-великите клоуни в света ", гастролира за повторно на българска сцена. Актьор, режисьор и наставник, той е определян от международната рецензия за “гений " и “майстор на комедията " с 8 авторски постановки и над 2000 представления, безусловно обиколили света. Носител е на редица влиятелни награди, измежду които European Comedy Award, Audience Award Festival Santo André, Honorrary Award на датската театрална асоциация.

В началото на септември в България Паоло Нани ще показа своя най-успешен театър “Писмото ", посрещнат от европейската преса с възторжени мнения:

“Истерично смешно и извънредно впечатляващо. " - Scottish Daily Mail;

“Блестяща комедийна класика и международен шлагер " - Edinburgh Fringe Festival;

“Гениално. Внимателно направено и изпълнено впечатляващо. " - Sardines Magazine.

" Писмото “ на Нани ще се играе в София на 8 септември на Sofia Summer Fest и в Пловдив на 9 септември в Лятно кино " Орфей “, начало 20.30 часа. Събитието се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Есенния салон на изкуствата.

Спектакълът превзема аудитория от всички възрасти с достоверно възприятие за комизъм и колоритни актьорски превъплъщения. В жанр “Малкото е повече ", със семпла сценография, без думи и без никакви специфични резултати, за осемдесет минути " Писмото “ на Паоло Нани виртуозно трансформира една елементарна обстановка в шест кино лентата, три театрални постановки, цирково шоу и още доста неуместно комични изненади.

Организатор на събитието е спектакъл “Хенд " - единственият в страната спектакъл с напълно изискан автентичен репертоар в същия жанр.

Освен срещата на българската аудитория с Паоло Нани, късмет да работят с диктатора на европейската мода в невербалния спектакъл имат и 15 наши артисти в границите на тридневен натоварен уъркшоп. Той се реализира с поддръжката на НФК, стратегия “Творческо развиване " и ще се организира от 4 до 6 септември в спектакъл “Хенд " - Пловдив.

Билети се продават на касите: Билетен център пред община Пловдив, в Туристически информативен център до Римски стадион, каса на Античен спектакъл, каса МаскАрт в ДК " Борис Христов “, в цялата мрежа на Ивентим.бг и Грабо и онлайн.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР