Основните дейности, цели и очаквани резултати по проект Енергийна ефективност

...
</TD
>Основните дейности, цели и очаквани резултати по проект Енергийна ефективност
Коментари Харесай

Светла Захариева: Това е един от най-сложните проекти, които Община Благоевград изпълнява

Основните действия, цели и предстоящи резултати по план " Енергийна успеваемост в постройка за учебен център и просвета в Благоевград “ бяха показани по време на встъпителна конференция в зала 101 на Община Благоевград.

Тя бе открита от Светла Захариева, зам.-кмет по строителство, екология и европроекти.

" Това е един от комплицираните планове, които Община Благоевград извършва. Надявам се той да приключи безпроблемно и в границите на плануваните периоди “, сподели по време на срещата Светла Захариева.

Целта на плана, който касае ремонт на някогашния Междуучилищен център (МУЦ),  е да се усъвършенства енергийната успеваемост за извънкласни действия и просвета в Благоевград, осведомят от общината.

С осъществяване на набелязаните ограничения потреблението на ел. силата ще бъде сведено до най-малко, акцентира Георги Ивановски, началник на плана.

На конференцията участваха представители на екипа на плана, Бисер Младенов, шеф на Областен информативен център, специалисти към ОИЦ, представители на " Арт стейдж енд фест “, представители на медии, заинтригувани лица.

Сред заложените действия са замяна на остарялата дървена дограма с нова от PVC материал, полагане на топлоизолация, създаване на електрическа централа за лични потребности, замяна на осветлението с ново LED, създаване на система за автоматизация и ръководство на силата, в това число мониторинг на потреблението и други

Проектът " Енергийна успеваемост в постройка за учебен център и просвета в Благоевград “ се реализира по стратегия " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, посредством Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 година

Общият бюджет възлиза на 1 508 142,46 лева, от които безплатна финансова помощ са 1 249 550,00 лева Собственото финансиране е 258 592,46, а 50 500,00 лева са на  Норск Енерджи - те получават средствата за действия, които извършват като сътрудник по плана.

Крайният период за осъществяване е 29.04.2024 година

Сградата на просветителния център е с висока степен на видимост в обществения живот и посредством осъществяване на заложените действия по плана ще се увеличи разбирането на изгодите от енергийната успеваемост при всички крайни консуматори на сила и за смяна на публичните настройки в поддръжка на цялостния развой на възобновяване и поддръжка на постройките.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР