Още една възможност се открива пред учениците на СУ

...
</TD
> Още една възможност се открива пред учениците на СУ
Коментари Харесай

Малки еколози от Пловдив събират капачки за кувьози

Още една опция се открива пред учениците на СУ “Св. св. Кирил и Методий " да потвърждават себе си като млади еколози и като пазители на околната среда.

На 24.01.2023 година, вторник, с обособени церемонии, предопределени за другите просветителни стадии, публично ще бъде намерено железно сърце, в което да се събират пластмасови капачки.

В 10:20 ч. на третия етаж учебният екокомитет ще показа пред прогимназиален стадий съществени правила за запазване на околната среда, а в 12:30 ч. учениците от I б клас ще обяснят на своите батковци и каки какво знаят за вредата от пластмасата и ще предложат способи за запазване на околната среда.

Училищното управление закупува и слага в централното предверие сърцето, с цел да могат учениците да се учат на разделно изхвърляне на отпадъците, а задачата е доста да се понижи количеството на генериран отпадък.

Събраните капачки ще се предадат на националната стратегия “Капачки за бъдеще " - във всяка акция учебното заведение се включва интензивно и предава десетки килограми събрани капачки.

От началото на тази образователна година Средно учебно заведение “Свети свети Кирил и Методий " е част от програмата “Екоучилища " взаимно с БД “Син байрак " и “Девин " ЕАД, която се осъществя с поддръжката на Министерството на образованието и науката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР