Организирана престъпна група, специализирана в регистрацията и трафикирането на автомобили,

...
</TD
>Организирана престъпна група, специализирана в регистрацията и трафикирането на автомобили,
Коментари Харесай

След вчерашната акция на ОДМВР – Бургас: Разбита е международна група за крадени скъпи возила

Организирана незаконна група, профилирана в регистрацията и трафикирането на коли, предмет на закононарушение, е разрушена при. Подробности дадоха преди минути прокурор Георги Чинев и шефът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

През вчерашния ден са арестувани 14 лица. Групата е интернационална, защото част от колите, регистрирани на наша територия и изнесени в чужбина, са предмет на закононарушение в Западна Европа. Тя е работила от 2019-година. 

Част от тридесетте колите са откраднати на територията на България. Автомобилите са главно благосъстоятелност на чужденци, една огромна част от тях – туристи, посетили страната ни през летния сезон. Друга част от тях са предмет на закононарушение от страни от Западна Европа, като там се касае за лизингови измами. Возилата са извънредно скъпи – от марките " Мазерати “, " Порше “, " Рейндж ровър “ и други Те са регистрирани в България с неистинен документи и с изменен идентификационен номер. След регистрацията у нас са били изнасяни за страни в Близкия Изток през Турция.

" Има установени недостатъци при регистрацията на колите в " Пътна полиция “, за което аз като шеф съм взел ограничения. Сменена е цялостната организация при регистрацията на коли, както е сменен и съставът “, сподели Павлов. Той открои като пропуск, че не е била осъществена задоволително задълбочена инспекция във връзка с идентификационни номера на колите и документите, които са показани при първична регистрация на коли като нов импорт.

Това не е първата проведена незаконна група, която вследствие на Прокуратурата и ОДМВР – Бургас се обезврежда, сподели Чинев и напомни, че преди година бе разрушено друго ОПГ със сходна активност.  От 14-те арестувани лица по закона на Министерство на вътрешните работи все още 5 имат обвинявания  за незаконно съдружие. Това е наказуемо с отнемане от независимост до 6 години. 2 от лицата, за които е направено разпореждане за привличане в качеството на обвинени, по настоеше се намират отвън границите на България. Останалите 3 лица са в страната, чака се още пред днешния ден по отношение на тях да да бъдат импортирани ограничения за неотклонение, добави Чинев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР