Организацията за референдума е на ниво, всичко е наред. Това

...
</TD
>Организацията за референдума е на ниво, всичко е наред. Това
Коментари Харесай

Павел Гимишев преди референдума в Белащица: Дано хората оценят, че община Пловдив е несравнима с община Родопи

Организацията за референдума е на равнище, всичко е наред. Това сподели за Plovdiv24. bg Павел Гимишев, ръководител на Инициативния комитет за организиране на референдум за отделянето на Белащица от община " Родопи “ и присъединението й към община Пловдив. Референдумът ще бъде тази неделя – 17 декември. Има формирани секционни комисии, определени са членове, както е по закон и се чака резултата в неделя, на първо място за това дали ще има задоволително хора, които ще гласоподават.

По думите на Гимишев, настроенията в селото са разнопосочни.

" Положиха се доста старания от предходната година, от датата на ориентиране на референдума, изговориха се много неща, които не са истина. Много от хората са уплашени от това, което се говори за повишаване на налозите. Надявам се разсъдъкът да надделее и хората да излязат да гласоподават. Това е първият референдум в Белащица. Това е най-демократичният метод на изложение волята на народа. И на второ място - нека хората да оценят, че община Пловдив, със всичките си проблеми, е несравнима институция с община Родопи, няма място за съпоставяне, в нито едно отношение ", добави Гимишев.

Според него, фактически Пловдив има своите проблеми, но в " Родопи " проблемите не са по-малко, а огромна част от услугите, които се оферират в Пловдив, в " Родопи " въобще не се оферират. Няма опазване на здравето, болници няма, приблизително образование няма, ОДК няма, компании за поддържане на зелените площи няма, за разчистване също. Всичко е на външни услуги. Разликата сред Пловдив и Родопи е голяма.

" И не на последно място е борбата с кариерите и нездравословен рандеман, който се прави в селото. Като част от община Пловдив няма да ги има. 

Общината е институция и няма значение кой е кмет. Той е с избран мандат, не е пожизнено кмет. Който и да е кметът, не може да го свързваме с едвам община. Пловдив е институция на хиляди години, като община е построила традици и  фрагменти. А община " Родопи " е от 86-та година, нова община, тя не може да се сравнява с Пловдив. Тежестта на община Пловдив, с тази на " Родопи ", не може да се съпоставя и на държавно равнище. Пловдив има 11 депутати, които избират на парламентартите избори, а " Родопи " няма нито един, в случай че би трябвало да търсим лоби в страната, за някаква поддръжка. Но хората ще си преценяват ", сподели още Павел Гимишев.

Той изрази вяра да има интензивност на референдума, хората да излязат - и последователи, и противници, за да се види действителният избор на хората.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР