Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите

...
</TD
>Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите
Коментари Харесай

Проф. Калин Гайдаров за обира в Благоевград: Трябва да има проникване в средите на хората, които участват в обирите

Органите би трябвало да се намесят интензивно в битката с обирите на инкасо коли. Това съобщи по Българска национална телевизия специалистът по сигурност и някогашен шеф на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи проф. Калин Гайдаров.

. Един от охранителни пострада тежко, точно това е детайлността, която разграничава тези случаи от предишни сходни, които се натрупаха през последните години.

Според проф. Калин Гайдаров общото сред всички тези случаи е че постоянно остават неразкрити и касаят огромни откраднати суми.

" Това е тежка престъпност. Обществото би трябвало да получи отговор. Това визира всички и желаеме да живеем в сигурност. Всеки един от нас желае да живее в страна, която да носи отговорност за личните си жители ", сподели специалистът по сигурност.

" Питането тук е - Защо не се разкриват такива събития, които се натрупват в годините? В последна сметка те се реализират по един и същи метод. Тези хора са намерили сполучливия механизъм, в който не бъдат хванати и осъдени ", изясни той.

Според него с престъпния контингент би трябвало да се работи изпреварващо.

" Винаги се подхващат дейности откакто случи нещо сходно. Къде е профилактиката, предварителната защита, базите с данни за нарушители. Трябва да има навлизане в средите на хората, които вземат участие в обирите ", посочи проф. Калин Гайдаров.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР