Оперативният щаб към областния управител на Пловдив ще следи внимателно

...
</TD
>Оперативният щаб към областния управител на Пловдив ще следи внимателно
Коментари Харесай

Ясни са всички противоепидемични мерки за Пловдив и областта

Оперативният щаб към регионалния шеф на Пловдив ще следи деликатно данните за заболеваемостта в района. Щабът бе образуван през днешния ден поради записаното покачване на общата заболеваемост от грип и остри респираторни болести, заяви на брифинг Зюмбилев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

и се вкарват следните противоепидемични ограничения:

- отсрочване на профилактичните прегледи за деца и жени;

- отсрочване на профилактичните имунизации, които са наложителни по календар от общопрактикуващите лекари; 

- ограничение на свижданията в лечебни заведения и домове за остарели хора;

- засилен филтър в детските и образователни заведения, с учестена стерилизация и по-често проветряване на пространствата.

" Броят на отсъстващите възпитаници към момента не е обезпокоителен, макар че набелязва ритъм на повишение. Ние ще продължим да следим тези данни и, в случай че има смяна в обстановката, сме подготвени да съберем щаба и да увеличим, респективно - понижим надлежно, ограниченията, които през днешния ден ще оформим в заповед и ще съгласуваме с основния държавен здравен контрольор " - сподели шефът на РЗИ доктор.

Мерките са за цялата последваща седмица - от 22 до 28 януари в това число. 

Никога противоепидемичните ограничения не са били равни на почивка за учениците, посочи доктор Димчева. 

Последните данни за заболяемост демонстрират 206 на 10 000 души население, което е над 99-ият персентил по системата на отчитане, което приказва за зараза от грип и остри респираторни болести. 

Отсъстващите възпитаници при започване на актуалната седмица са били 12%, а сега са 17%.

Благодарение на характерната терапия, която съществува в лечебните заведения при потвърден грип, процесът на боледуване се стопира в границите на няколко дни и учениците се връщат в учебно заведение по-бързо, което има отношение към записаната заболяемост, само че с дребен брой отсъстващи, разяснява още здравната шефка.

В данните за пробите, изследвани в Националния център по заразни и паразитни заболявания, има една позитивна проба за коронавирус, една - парагрип и една - аденореспираторно-синцитиален вирус. " Тоест от всичките изпратени проби, при 34 е открит патоген, като 29% са грип А " - посочи доктор Димчева.

Допълнителни ограничения или ограничение на актуалните ще има при смяна динамичността на актуалните, след привикване на нов щаб.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР