Опашки за чернокоп се извиха в неделя сутринта на рибната

...
</TD
>Опашки за чернокоп се извиха в неделя сутринта на рибната
Коментари Харесай

Народът полудя заради риба: Лютеница не направихме, но през студените месеци ще ядем чернокоп на скара!

Опашки за чернокоп се извиха в неделя сутринта на рибната борса " Краснодар ", написа " Труд ".

Цели фамилии бяха пристигнали и мъкнеха цялостни торби към спрелите наоколо коли. Купувачи от Бургас, Пловдив, София, се подредиха да чакат за прясната риба, чули, че тази есен е извънредно богата на паламуд и чернокоп.

Килограм чернокоп през вчерашния ден можеше да се купи за 6-8-10 лв.. Рибата е едра и прясна. Около 11 часа обаче, виждайки че опашките не престават, търговците я заковаха на 8 лв. килото. Мнозина от продавачите на сергиите бяха свършили стоката и прибързано чакаха ново зареждане, с цел да не изтърван многото клиенти.

Преди три дни, на рибната борса " Краснодар ", пуснаха чернокоп по...4 лв.. Мнозина съзряха в това рекламен трик - новината се разчу из цялата страна и през почивните дни хората потеглиха към Бургас с коли и празни багажници.

Според риболовците обаче, това не е било въдица за купувачи. " Просто рибата в действителност е ужасно доста, дори се тормозим, че няма какво да я вършим, а хората в един миг ще спрат да купуват ", обясниха морските вълци. По сергиите сега има и паламуд - по 8 лв. за кг, веяният е 15 лв..

" Напълнили сме фризерите, има и за Никулден, и за цялата зима. Рибата ще пребори зимата. Помага ни в инфлацията. Лютеница не направихме, само че през студените месеци ще ядем чернокоп на скара ", разясниха бургазлии.

Повечето купувачи споделяха, че дори няма да си играят да вършат буркани с маринован чернокоп, а напряко с торбичките го поставят във фризера. Преди да се замрази, рибата не би трябвало да чисти. Това се прави, чак когато решите да я готвите, даваха препоръки по- опитните на опашката.

Някои фамилии се връщаха по няколко пъти за риба, като един от семейството се нареждаше повторно на опашката, до момента в който останалите занесат купената риба до дома и се върнат още веднъж с празни торби за нова партида.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР