Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Николай Михайлов, на 34

...
</TD
>Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Николай Михайлов, на 34
Коментари Харесай

Обвиниха тримата, ограбили и пребили с дървен прът 74-годишен дядо в пловдивско село

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Николай Михайлов, на 34 година, и Данко Спасов, на 23 година Те са предадени на съд за това, че на 04.03.2023 година в с. Триводици, обл. Пловдив, в съучастничество като причинители, и в съучастничество с Митко Демиров, на 46 година, /осъден за действието след съглашение, утвърдено от съда/, са лишили непознати движими движимости, благосъстоятелност на 74-годишен мъж, с желание незаконно да ги присвоят, като използвали за това мощ – закононарушение по член 199 алинея 1 т.4 вр. чл.198 ал.1 вр. чл.29  ал.1 вр. член 20 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Николай Михайлов е направил действието в изискванията на рисков рецидив.

На 4 март 2023 година в с. Триводици, обл. Пловдив, Николай Михайлов, Данко Спасов и Митко Демиров се уговорили през нощта да отидат в къщата на потърпевшия мъж, който живеел самичък. В двора си той съхранявал електрически кабели и железа. Тримата желали да лишават част от тях, да ги предадат на вторични първични материали и да си разделят парите. 

Същата вечер, към 23 ч., тримата минали през оградата на прилежаща къща и влезнали в двора на потърпевшия. Той бил задремал, само че се събудил от шума. Излязъл на открито и видял силуети на непознати мъже. Развикал се и ги попитал какво вършат в дома му. Те се доближили към него. Блъснали го с дървен кол, съборили го на земята и почнали да му нанасят удари по цялото тяло. Пострадалият съумял да се изправи, опитал се да се отбрани с два ножа, само че те му ги взели и още веднъж го съборили на земята. 74-годишният мъж е получил леки пострадвания.   

Докато той лежал на земята, мъжете лишили от двора на къщата разнообразни типове електрически кабели, които натоварили в ръчна строителна количка, и си тръгнали. Те укрили движимостите в стопанска сграда. Бил е подаден сигнал в полицията, като тримата са били открити.

Обвиняемите Николай Михайлов и Данко Спасов са с взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР