Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на
Коментари Харесай

Ровят в телефона на шофьорката, убила дете в Пловдив! Има книжка от 1 г., може да лежи 15 в затвора

Окръжна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на 13-годишно дете при злополука на пешеходна пътека.

Разследването е за това, че на 11 юли в Пловдив на ул. " Брезовско шосе “ при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил " Ситроен “, са нарушени разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е породена гибелта на малолетно дете – 13-годишната Г.А., като действието е осъществено на пешеходна пътека – закононарушение по член 343 алинея 3 писмен знак " Б “ вр. алинея 1 писмен знак " В “ от Наказателния кодекс.

Предстои да се откри здравословното положение на майката на умрялото дете, от което ще се направи извод за съществуването и на друго квалифициращото събитие – причиняване на телесна щета на друго лице.

За закононарушението е планувано наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост и отнемане от право на ръководство на моторно транспортно средство.

54-годишната извършителка, която е с едногодишен стаж като лидер на моторно транспортно средство, е била арестувана от органите на Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа и от Окръжна прокуратура – Пловдив – за период до 72 часа.

При осъществения тест с техническо средство е открито, че няма съществуване на алкохол и наркотични субстанции в кръвта й. Предстои осъществяване на оглед на връзките в мобилния телефон на извършителката все още на действието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР