Окръжен съд – Бургас проведе традиционния си Ден на отворени

...
</TD
>Окръжен съд – Бургас проведе традиционния си Ден на отворени
Коментари Харесай

Бургаски ученици попаднаха в Бургаския съд

Окръжен съд – Бургас организира обичайния си " Ден на отворени порти “ с образуване на викторина с присъединяване на възпитаници от бургаските учебни заведения, с обосновка по правосъдни проблеми на тематика " Правната позиция “. Инициативата бе взаимна самодейност на правосъдната институция и Младежки интернационален център – Бургас.

" Винаги с неспокойствие посрещаме младежите на град Бургас, показали интерес към правото, тъй като те са нашето на следващия ден! “, с тези думи зам.-председателят на съда, Вяра Камбурова, посрещна участниците. " Надяваме се, че всички имаме вяра в справедливостта на закона, тъй като той пази нашите права и даваме глас на Вашия коректив, с цел да ни покажете какво значи правото за вас и по какъв начин следва да го прилагаме “, сподели арбитър Камбурова. В своето послание тя се базира на швейцарския стихотворец и мъдрец, Хенри-Фредерик Амиел, съгласно който " Свобода, тъждество – са неприятни правила! Единственият правилен принцип за човечеството е справедливостта, като за слабия човек справедливостта е протекция и добрина. "

18 възпитаници от шест бургаски учебни заведения се включиха в правосъдната конкуренция – Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения - Бургас, Английска езикова гимназия " Гео Милев “, представители на паралелката " Съдебна администрация “ от Средно учебно заведение " Йордан Йовков “, Природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков “, Профилирана гимназия за романски езици " Георги С. Раковски “ и Професионална гимназия по превоз. Професионално жури с присъединяване на окръжните магистрати – арбитър Боряна Димитрова и арбитър Симеон Михов и младият правист и уредник на диспути, Мартин Мавров, оценяваха усърдието на младежите да се аргументират по правосъдни проблеми, да мислят логичен и показват гражданска позиция, както и безапелационно да излагат своята теза. Състезателите се готвиха и по правни въпроси като типовете управляващи и съдилища в Република България; функционалността на правосъдната власт и на Висшия правосъден съвет; работата на съдията, прокурора, следователя; наказателната отговорност на малолетните лица, упражняването на права от тяхна страна и други тематики.

  " Денят на отворени порти “ е обичайната самодейност на съда, която цели да покаже работата на правосъдната институция. " Нашият взор постоянно е ориентиран към младежите, и всички начинания, които организираме, целят да срещнат учениците и студентите с работата на правосъдната власт. Информираност, мотивираност и религия в справедливостта, това е нашата задача на съдии! “, безапелационен е и Административният началник на Бургаският областен съд, арбитър Росица Темелкова.

Участниците в правосъдната викторина бяха отличени с грамоти от ръководителят на Окръжен съд – Бургас и получиха дарове от двете партниращи си организации.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР