Окръжен съд – Бургас потвърди определението на Районен съд –

...
</TD
>Окръжен съд – Бургас потвърди определението на Районен съд –
Коментари Харесай

Няма мърдане за Иван от зрелищната гонка в Бургас

Окръжен съд – Бургас удостовери определението на Районен съд – Бургас и взетата мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на Иван Чонтов.

Делото бе формирано по тъжба на обвинения, в която се настояваше, че не са налице предпоставките за взимане на най-тежката мярка. Защитата изиска анулация на първоинстанционният правосъден акт и взимане на друга, по-лека мярка за неотклонение, сред плануваните в закона - " Парична гаранция " или " Домашен арест ". В последната си дума пред съда, обвиненият съобщи, че няма да се укрива и ще бъде разполагаем на проверяващите органи, в случай че му бъде взета по-лека мярка за неотклонение от постановената от Районен съд - Бургас.

Burgas24.bg напомня, че към 20.00 часа на 12 януари бе получено известие за случай, при който млад мъж с несъответстващо държание се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в региона на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев " и “Македония ". 

Веднага по-късно е получен нов сигнал за погрешно паркиран джип върху пешеходната пътека на същите две улици. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, несъответстващият мъж се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпоредби, потеглил по бул. “Христо Ботев " в посока ж.п. гара Бургас. 

Чонтов минал през бул. “Иван Вазов ", ул. “Спортна ", бул. “Тодор Александров " и местността “Пода " в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и рейс от градския превоз. 

Полицаите са сложили лента с шипове в региона на пътен възел Созопол, през които Чонтов е преминал и със спукани гуми траял да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки си в паркиран на ул. “Стара планина " лек автомобил, със старозагорска регистрация. Неадекватният мъж съумя да избяга и бе търсен цяла нощ от полицейските чиновници.

Чонтов е притеглен като обвинен за осъществени две закононарушения. Те са по член 270, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 325, ал.3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс. За всяко от двете повдигнати обвинявания е планувана глобата " Лишаване от независимост " до 3 години.

Според въззивната инстанция, първоинстанционния съд е достигнал до законосъобразния и аргументиран извод, че може да се допусна в задоволително безапелационна за стадия на следствие степен, че Иван Чонтов е съпричастен към незаконните действия. Законосъобразен е и извода на Районен съд - Бургас за съществуване на всяка от кумулативно плануваните предпоставки в закона, всяка от която е задоволителна да обоснове нуждата от взимане на най-тежката мярка за неотклонение. Първата съответно първоинстанционният съд е обосновал с държанието на обвинения при опита на полицейските органи за неговото задържане, приключило с укриването на обвинения от органите на реда. Според съда, хулиганските дейности в тази ситуация не се изчерпват единствено с шофирането с превишена скорост, само че и с повреждането на непознато имущество /спрели на червен светофар коли и автобус/, както и със конфликт със спряно ремарке. " Проявената в тази ситуация забележителна непримиримост, упоритост и фамилиарност в дейностите, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи брутална проява срещу открития в страната правов ред, с немалка дълготрайност. С дейностите си обвинения е дал израз на високата степен на пренебрежение към личността и обществото като цяло. ", споделя в претекстовете си правосъдната инстанция.

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР