Очаква ли се нова атака на социологическите агенции в Пловдив

...
</TD
>Очаква ли се нова атака на социологическите агенции в Пловдив
Коментари Харесай

Готви ли се нова изборна манипулация чрез екзит половете в Пловдив?

Очаква ли се нова офанзива на социологическите организации в Пловдив в изборния ден на 29 октомври по сходство от 2019 година? Plovdiv24.bg научи, че по сходство нa схемата с, в този момент сходна операция не е изключена. Преди 4 години претендентът за общински консултант и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Владимир Кисьов бе точно в " Съюз за Пловдив ". Сега той е в обединението " Съединени за Пловдив ".

, че на балотаж са и. През целия ден също циркулираха информации, че водачът на " Съюз за Пловдив " отива на втори тур.

Управителят на социологическа организация " Маркет линкс " Добромир Живков съобщи, че не изключва опити за сходна операция още веднъж в Пловдив.

" Преди 4 години не сме правили екзит пол и изследване в изборния ден в Пловдив. На тези избори обаче ще бъдем на терен и ще работим. Наясно сме с метода, по който са се подменили резултатите на сътрудниците посредством хора, които обикалят пунктовете. Взели сме ограничения това да не се допусне при нашите изследвания. Инструктирали сме нашите анкетьори да организират прецизно интервютата и да съблюдават методологията. Специфичното е, че тогава въпросните представители са упорствали да се включат в изследванията, нещо което не трябва да се прави ", сподели Живков. Той добави, че в случай че имат подозрения, техните представители ще пускат сигнали  до ОИК за вероятни нередности.

Според схемата " Каназирева " група от представители обикалят секциите, където са ситуирани пунктовете на социологическите организации. Те махат табелките си, влизат в секцията и след няколко минути излизат все едно са дали своят вот, пускат анкетна карта и отиват към другата секция.

Така се е получило деформиране в границите на 7-8% от действителните резултати. Целта на новата операция е през целия ден да вървят резултати от екзит полове, съгласно които отива на балотаж.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР